Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

For lavt blodtryk

Man hører og læser tit gode råd med hensyn til, hvad der er at gøre ved forhøjet blodtryk. Skønt det ikke er nær så almindeligt med for lavt blodtryk, er der trods alt en del, der må slås med denne ubehagelige lidelse.

Den sædvanlige trøst: »Det er ikke noget, du dør af, tværtimod vil du blive meget gammel!« virker ikke særligt opmuntrende på den, der næsten altid føler sig dødtræt, og som endda jævnligt kan have anfald af svimmelhed, hvis han har stået stille for længe.

Derfor blev jeg glad, da jeg i det lille engelske blad »Grace« i spørgerubrikken fandt følgende brevveksling:

Min kone har for lavt blodtryk, men fejler ellers ikke noget. Hvad kan man råde hende til at spise, som kunne tænkes at hjælpe hende?

Svar: Al føde, som er rig på jern, kalium, magnesium og kalcium skulle opbygge blodet og få din kone i gang igen. Det drejer sig f.eks. om mandler, mingbønner, rødbeder, gulerødder, dadler, figner, druer, rå grønkål, tørrede linser, grønne oliven, ærter, turnips og brøndkarse. En god multivitaminkombination er heller ikke af vejen.

Råkost er bedre end både kogt og stegt mad. Vil man endelig koge, bør man undgå aluminiumsgryder. Desuden bør man hverken bruge kogsalt eller andre krydderier, så lidt som kaffe, te, tobak. Derimod er det vigtigt med en daglig omgang kraftig motion.

Og gå så hen i den nærmeste helsekostforretning og se, hvad de i øvrigt har, der kan styrke helbredet. Det vil blandt andet være godt med vegetabilske olier med højt indhold af polyumættede fedtsyrer såsom solsikkeolie, safflorolie, hvedekimolie o. lign.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012