Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Bitre forældre ønsker alternative metoder indført på Rigshospitalet

Af Tabita Wulff

Læs om »Janne-sagen« i hefte 6 i artiklen »Lægerne vandt - patienterne tabte«. J.V.

Janne Graus far:- Forældrene er låst fast i systemet. Følges den lægelige behandling, yder det offentlige økonomisk støtte til leukæmiramte familier - men børnene dør!

Trækker forældrene børnene ud af behandlings-proceduren, må de helt klare sig selv! Det betyder for de fleste en stor økonomisk belastning! Samt et enormt nervepres!

- Hvordan reagerer forældrene på en behandlingsproces, hvor overlevelsesprocenten er meget ringe?

- I den indledende fase af behandlingsprocessen, det vil sige de første to til tre måneder, sker der en tydelig bedring i barnets almentilstand. Set fra forældresynspunkt er det eneste rigtige at satse på denne fase. Men på længere sigt bør man finde noget andet og sætte i stedet. Og der vil jeg fremhæve naturmedicinen som eneste alternativ. For hvis ikke den autoritære behandling med kemiske giftstoffer på et eller andet tidspunkt stoppes, bliver organismen langsomt ødelagt.

- Hvordan kommer forældre til det resultat? Det er jo et alvorligt skridt at tage?

- Forældrene skal få lægerne til at udlevere blodprøverne, de taler deres eget sprog om fremgang - og tilbagegang! ForJannes vedkommende så jeg, at talværdierne forringedes fra dag til dag. Og for hver dag der gik, fik hun det værre og værre. Resultatet var nye belastende behandlinger.

Behandlingen slår nogle celler ned, og så kan barnet klare sig et stykke tid, men hver gang syge celler dræbes, slår man også de raske ihjel. Resultatet er, at på et eller andet tidspunkt dør barnet, ikke af leukæmi, men fordi det bloddannende organ er ødelagt. Når det sker, dør man af blodmangel, fordi de bloddannende organer ikke kan producere mere blod!

- Mange forældre vil være så autoritetstro over for lægestanden, at de tøver med at sætte naturmedicin i stedet!

- Det største problem i dag er systemet og autoritetstroen. Leukæmiramte forældre støttes økonomisk fra det øjeblik, diagnosen leukæmi er stillet. Men ønsker man at forsøge andre løsninger, afskæres man fra at oppebære det etablerede systems sociale rettigheder.

- Blev I nægtet støtte, da I besluttede at tage Janne ud af behandlingen på Rigshospitalet?

- Da Janne var et nummer på Rigshospitalet, fik vi støtte, så min kone kunne være hjemme og passe Janne. Vi modtog 1.000 kroner om måneden, fik støtte til medicin og telefon. Fra det øjeblik vi besluttede at lade Janne følge alternative metoder, standsede al hjælp. Jeg fatter ikke, at de offentlige myndigheder ikke med kyshånd modtog vore ideer, som var nyt håb for vor dødsdømte datter. Og jeg fatter stadig ikke, at lægeteamet på Rigshospitalet stadig ikke har vist vilje til en grundig undersøgelse af de forunderlige ting, der skete med Janne, der i dag er en rask, glad og sund pige. Ikke en læge har villet analysere Jannes sygdomsforløb!

- Professor Plum, Rigshospitalet, udtalte for nogle måneder siden i pressen, at det var den medicinske behandling, som reddede Janne?

- Kan nogen så fortælle mig, hvorfor man truede mig med Børneværn og ville tvangsindlægge Janne, fordi man påstod, at behandlingen var livsnødvendig? Med hensyn til professor Plums udtalelse, synes jeg, at han er meget letsindig. De procentsatser for overlevelse i fem år og fuldstændig helbredelse passer ikke. Jeg har været i forbindelse med cirka 300 forældre i Danmark og et tilsvarende antal fra udlandet, og mine oplysninger kan bevise, at ingen af disse forældre mere har deres børn! De er alle døde. Derfor synes jeg, det er på tide, professor Plum lægger beviser på bordet. Desuden har han stadig ikke bevist, at Janne var kureret på det tidspunkt, vi tog hende ud af behandlingen. Jeg bad om at få udleveret journalerne, men tabte sagen også i Højesteret.

- Er det ikke en stor beslutning at tage, den dag familien siger stop til videre lægebehandling?

- Tidligere troede jeg ikke særlig meget på naturmedicin. Men jeg kunne se, at Jannes sygdom ikke kunne reddes med traditionel behandling, og så griber man efter det sidste halmstrå. Efter et års behandling på Rigshospitalet blev jeg og min kone enige om selv at tage ansvaret.

Vi havde læst lidt om alternative behandlinger med forskellige virksomme kosttilskud og henvendte os derfor til de dygtigste forskere på området.

Efter et halvt år begyndte spektralanalyserne at vise en betydelig bedring, og det styrkede os i troen på, at vi gjorde det rigtige. Derfor fortsatte vi helt på eget ansvar. Beslutningen var svær, men når vi vidste, at hospitalsbehandlingen kun kunne forlænge Jannes liv et par måneder og ydermere påføre hende store lidelser, var der kun denne ene vej. Vi havde alt at vinde, men intet at tabe.

- Hvad er en spektralanalyse?

- En undersøgelse af bloddråben, der viser organismens forskellige mangler på blandt andet mineraler. Disse mangler stabiliseres i en intensiv behandlingsproces ved tilførsel af kosttilskud.

- Var denne behandling dyr?

- Jeg må pointere, at de forskere, som har hjulpet Janne til at overleve, og som har skænket hende et lykkeligt liv, aldrig har taget en krone for de mange, mange behandlinger. Men desuden begyndte jeg at omlægge hendes kost. Vi dyrker i dag biodynamiske grønsager, og en stor del af barnets daglige føde består af grønsager og frugter. I begyndelsen kunne Janne ikke fordrage al det grønsags-spiseri, men efterhånden som hun fik tilført de manglende mineraler, søgte hun langsomt selv ud i haven, og dag spiser hun med største fornøjelse alle former for grønsager, helst rå. I skolen kalder de hende Kaninen!

I Ugeskrift for læger læste jeg for nylig, at forskerne selv indrømmer, at de ikke når længere ad de afstukne baner i kampen mod en række dødelige sygdomme. Nu skal der satses på forebyggelse. Men hvorfor så ikke anvende de metoder, der frelste Janne, på Rigshospitalet? Men det vil nok i første række være politikerne, der er deres ansvar bevidst. Den største sociale skævhed i dag er, at kun de veletablerede har råd til at søge alternativ behandling, fordi disse behandlingsmetoder ikke støttes af sygesikringen. Hvis sygesikringsordningen omfattede naturmedicinen ville de samlede udgifter til sundhedssektoren falde betydeligt, fordi mange former for naturmedicin simpelt hen gør folk raske:

- Hvad er Deres råd til leukæmiramte børns forældre?

- De skal være mere kritiske og mindre autoritetstro!

Kilde: Ny Tid og Vi 1975.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012