Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Danskere klager mere over lægen

30 procent flere søgte i 2004 erstatning for behandlingsfejl, og stigningen vil fortsætte.

Danskerne stiller sig i stigende grad ikke tilfreds med den behandling, de far på sygehuse, hos den praktiserende læge eller hos tandlægen. I fjor søgte 4900 om erstatning hos Patientforsikringen. Det svarer til en stigning på 30 procent i forhold til året for, viser en ny opgørelse.

Den vurdering deles af Patientforeningen Danmark. Flere undersøgelser har anslået, at der sker fejl i hver 10. patientforløb svarende til 100.000 sager, påpeger foreningens formand, Karsten Skawbo-Jensen. Han mener, at der er sket en afdæmonisering af lægen.

"Folk har haft svært ved at skelne mellem Patientklagenævnet og Patientforsikringen. Men nu er de ved at finde ud af, at man i Patientforsikringen ikke holder en bestemt læge ansvarlig, men blot søger erstatning. Mange har afholdt sig fra at rejse en sag netop affrygt for repressalier fra lægen, som de måske skal se igen i sygdomsforløbet. Men den frygt har man altså ikke i Patientforsikringen", siger Karsten Skawbo-Jensen.

Han peger desuden på, at patientvejlederne på sygehusene, som oftest er en sygeplejerske, nogle gange kun oplyser om Patientforsikringen og ikke Patientklagenævnet, fordi de ikke vil skade en kollega.

I Patientklagenævnet modtog man i 2003 i alt 2850 nye klager og indberetninger. Et lille fald siden året for, men en stigning på næsten 50 procent siden 1994.

Kilder:
Kristligt Dagblad, 16. april 2005.
BT, april 2005
Ugeskrift for Læger, april 2005
www.patientforeningen

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012