Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

C-vitaminer holder sædkvaliteten i top

C-vitaminer beskytter DNA-molekylerne i sæd mod skadelige stoffer. Da DNA indeholder vores arvemasse, kan vitaminet reducere risikoen for, at defekte organer nedarves.

 

C-vitamin eller ascorbinsyre holder kvaliteten af sæd i top, idet vitaminet beskytter sædens DNA-molekyler. DNA indeholder gener, og ascorbinsyre kan derfor være med til at mindske risikoen for, at defekte gener gives videre til næste generation.

Det er konklusionen på en amerikansk undersøgelse foretaget på University og California.

Det er C-vitaminets evne til at bekæmpe til såkaldte frie radikaler, der har fået forskerne til at sætte sæden under lup.

Frie radikaler er en slags biprodukt af alle de processer, der sker i kroppens celler, og hvis de ikke neutraliseres, kan de skade blandt andet cellernes DNA-strenge.

Forskerne bag projektet mener, at netop de frie radikalers skadelige virkning er en af de væsentlige årsager til, at der opstår defekter i æg- og sædceller – defekter, der kan føre til arvelige sygdomme eller medfødte fejl.

Genetiske fejl er oftere knyttet til fejl i DNA-molekyler fra mænd end fra kvinder. Præcist hvorfor vides ikke, men en mulig forklaring er det store antal celledelinger, der er involveret i dannelsen af sæd: cirka 380 mod 23 ved dannelsen af æggeceller. Da celler, der deler sig, er meget ustabile, er de lettere udsat for skadelige påvirkninger.

C-vitamin er en af de vigtigste antioxidanter, der som nævnt kan bekæmpe de frie radikale, og da koncentrationen af C-vitamin er otte gange højere i sæd end i blod, mener man, at sædens indhold af ascorbinsyre kan spille en vigtig rolle i forebyggelsen.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012