Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Migræne kan afhjælpes med magnesium

Et forskerteam under ledelse af neurologen dr. Andreas Peikert fra Klinikum München-Harlaching offentliggjorde for kort tid siden en bemærkelsesværdig artikel i tidsskriftet "Cephalalgia", som er talerør for det internationale hovedpineselskab:

Den ofte livslange behandling af migræne kræver medikamenter til forebyggelse af anfald - medikamenter, som skal give god virkning og have høj tolerance og kun få bivirkninger. Det har vist sig, at magnesium i store doser er et naturligt forekommende lægemiddel, som forener alle disse egenskaber. I dr. Peikerts undersøgelse fik deltagerne op til 600 mg magnesium dagligt, og "antallet af migræneanfald faldt med 41,6%".

Forsøgsordning
I alt 81 patienter deltog i det 4 måneder lange placebo-kontrollerede forsøg. Samtlige patienter led af migræne med eller uden aura og havde gennemsnitligt 3,6 anfald pr. måned. I den gruppe, som fik magnesium, faldt både varighed og styrke af migræneanfaldene, og patienterne havde desuden et reduceret behov for akut medicinering. Antallet af dage, hvert anfald varede, faldt med 52,3% mod 19,5% i placebogruppen.

Efter at man i de seneste år hyppigt har omtalt den anfaldsforebyggende virkning ved magnesium, foreligger nu det første forsøg foretaget efter det internationale hovedpineselskabs retningslinier. Forskerne formoder, at magnesium virkning skyldes dets indflydelse på spændingerne i hjernens blodkar og på følsomheden over for migræneudløsende signalstoffer.

Man kunne også iagttage en forbedret gennemblødning af hjernen efter indtagelse af store doser magnesium. Antageligt fremmer mineralet blodpladernes evne til at flyde, regulerer blodkarrenes funktion og formindsker dermed migræneanfaldenes hyppighed.

Indtagelsen af store doser magnesium har ingen bivirkninger, bortset fra at mineralet kan gøre afføringen mere lind. I meget sjældne tilfælde kan der dog forekomme diarré. Men på den anden side oplever mange med fordøjelsesproblemer denne blødgørelse som en lettelse.

Når magnesium skal være prisgunstigt og virksomt samt uden farve-, konserverings- og aromastoffer.


Læs også:
Vidundermidlet Amazing
Vitaminguide
B-vitamin kan måske forebygge migræne
Akupunktur letter migræne og kvalme
B2-vitamin mod migræne
Migræne og hovedpine?
Migræne og B2-vitamin
Magnesium kan forebygge migræne


Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012