Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kræft og resveratrol

Kræft er formentlig det mest interessante område inden for forskningen i resveratrols mulige virkning. Resveratrol er det første, naturlige stof med pålidelige forskningsmæssige resultater, som viser dets evne til at blokere på forskellige stadier af kræftsygdomme. Resveratrol er ikke blot i stand til at forebygge kræft - stoffet ses efterhånden også som et muligt led i behandlingen af kræftsygdomme.

Mængden af forskningsresultater vedrørende resveratrol er øget drastisk i løbet af de seneste tre år, og for hver rapport, der offentliggøres, er indsigten i polyfenolet blevet større. Resveratrol er et bredspektret stof, som forebygger kræft på en række forskellige måder - fra génjustering til blokering af østrogen og androgen.

Nogle af de senest offentliggjorte informationer om resveratrol viser, at stoffet afstedkommer en helt speciel form for celledød, og at det er i stand til at dræbe kræftceller, uanset om de har et svulsthæmmende gen eller ej. Desuden har stoffet indflydelse på kræftceller, som er både østrogenreceptor-negative og -positive.

Ud over disse vigtige opdagelser arbejder forskerne på at afsløre resveratrolets evne til at fremme andre former for kemoterapi. Undersøgelser foretaget ved University of Notre Dame har vist, at resveratrol kan øge D-vitaminets virkning. D-vitamin omdannes til et steroid, som hæmmer brystkræftcellers vækst. Andre forskningsresultater viser, at resveratrol kan ændre medicinresistente non-Hodgkin’s lymfekræftceller, så de bliver modtagelige for kemoterapeutiske midler.

Østrigske forskere har igangsat komplekse undersøgelser, som skal vise, at resveratrol kan hæmme kræftcellers evne til at metastasere til knoglekræft (30-71%. De bedste resultater har man opnået med bugspytkirtel-, nyre- og brystkræftceller. For prostata- og tyktarmskræftcellers vedkommende kunne man også iagttage en ændring, men denne var ikke signifikant. Resveratrol modarbejder linolensyre, som indgår i den vestlige verdens kost, og som kan fremme kræftcellers vækst. Linolensyre omdannes til arachidonsyre, som derefter omdannes til hormonlignende stoffer som prostaglandin E2 og leukotriene B4. Disse stoffer kan fremme de inflammationsprocesser, som stimulerer til vækst i kræftcellerne. Man har påvist, at den kost, vi spiser i den vestlige verden, kan fremme tyktarmskræft hos gnavere, uden at der samtidig gives andre former for kemiske eller andre stoffer. En japansk undersøgelse har vist, at resveratrol kan bremse brystkræftcellers vækst og blokere for linolensyrens vækstfremmende virkning - og det i mængder, som let kan indtages som kosttilskud.

Resveratrol modvirker en række former for kræft, både forebyggende og i form af behandling. Først og fremmest er det i stand til at skelne kræftceller fra normale celler. I modsætning til kemoterapeutiske midler, som påvirker både normale celler og kræftceller, har resveratrol ingen skadelig indvirkning på raske celler - tværtimod kan stoffet beskytte og forsvare de raske celler. For det andet leder resveratrol ikke blot efter frie radikaler - det er også i stand til at aktivere og deaktivere vigtige enzymer og gener, hormoner og stoffer, som alle er af afgørende betydning for vores helbred.

Læs også:
Knoglesundhed giver livskvalitet
Knoglesundhed

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012