Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nigella/sort kommen: faraonernes medicin

"Faraonernes medicin" - sådan kalder de indviede det milde naturmiddel Nigella/stort kommen. Da man åbnede Tut-Ankh-Amons grav, fandt man en flaske sort kommenolie blandt de gaver, faraoen havde med sig i døden.

Olie af sort kommen var allerede i det gamle Egypten et meget alsidigt naturmiddel. Det dokumenterer overleverede beretninger. Oprindeligt blev frøene af sort kommen strøet på flade brød. Faraonernes livlæger havde altid en skål med frø ved hånden, så der hurtigt kunne sættes ind mod vandladningsbesvær, oppustethed og mavesmerter. For sort kommen virker ikke blot fordøjelsesfremmende, men også smertestillende.

Kendskabet til sort kommen blev bevaret også efter faraonernes endeligt. 2000 år senere skriver den store profet Muhammed, Islams grundlægger, om sort kommen i sin berømte bog Hadith: "Sort kommen kan helbrede enhver sygdom - undtagen døden."

Tidligere tiders viden om naturens helbredende kræfter - herunder også de naturmidler, som blev beskrevet i Hildegard-medicinen i Middelalderen - har igen vakt interesse i de senere år, også blandt læger og videnskabsfolk.

Forfatterne dr. med Peter Schleicher og dr. med. Mohamed Saleh beskriver sort kommens usædvanlige egenskaber i deres bog "Natürlich heilen mit Schwarzkümmel" (At helbrede naturligt med sort kommen). De tilskriver sort kommen et meget stort anvendelsesområde: Hudsygdomme, luftvejsproblemer, ledproblemer, infektioner og allergier.

Sort kommen synes at være specielt velegnet til at styrke immunforsvaret. Og netop det belastes efterhånden så meget af et belastet og forurenet miljø, at det fører til adskillige ubalancer i kroppen. Specielt huden, vores største organ, påvirkes af miljøbelastningen. Overreaktioner fra immunforsvaret ses specifikt i form af hudforandringer, f.eks. neurodermitis, psoriasis og acne.

Neurodermitis
Denne kroniske betændelsestilstand i huden rammer mange mennesker, og den optræder ofte allerede i barndommen. Neurodermitis giver en meget irriterende kløe i huden. De ramte hudområder bliver matte og tørre, fordi talg- og svedkirtlerne næsten ikke er i stand til at udføre deres arbejde. Der opstår kløende knopper med skorpe, som patienten igen og igen kradser til blods. Samtidig lider ca. 20% af patienter også af astmatisk bronkitis og andre 10% af høfeber. Sort kommen kan være med til at dæmpe den overreaktion, der foregår i immunforsvaret, og i det hele taget bringe immunforsvaret i bedre balance. Kommen kan fjerne kløen og fremme helingen af de betændte hudområder.

Reference:
Dr. med Peter Schleicher/dr. dr. med Mohamed Saleh: Natürlich heilen mit Schwarzkümmelöl, Südwest-Verlag ISBN 3-517-01982-8.



Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012