Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nigella/sort kommen - gammelt middel på ny fremmarch

Undersøgelser fra hele verden beviser den forbløffende virkning, som sort kommen har på astma, allergi, svulster og ledegigt. Derfor anbefaler immunologer et kosttilskud i form af dette plantemiddel, som har været kendt i årtusinder.

Allerede i antikken brugte man olie af sort kommen til behandling af mange forskellige lidelser. Indtil det 18. århundrede blev olien også anvendt på vore breddegrader. Først da de moderne, farmaceutiske lægemidler begyndte at gå deres sejrsgang, gik planten og dermed olien lidt efter lidt i glemmebogen.

Efterhånden som man i stigende grad vender sig mod traditionelle helbredelsesmetoder igen, har også videnskaben fået øjnene op for plantens værdi. Frem for alt fordi de flerumættede fedtsyrer, som findes i olien, er et vigtigt kosttilskud. I mange undersøgelser går man nu i dybden med at analysere dens mangfoldige egenskaber.

Man udvider frisk olie af sort kommen ved at koldpresse frøene. De vigtigste indholdsstoffer - ud over kulhydrater - er 21% værdifuld protein og 35% fedt. Af disse 35% er der udover æteriske olier ca. 70% umættede fedtsyrer som f.eks. linolsyre, oliesyre eller linolensyre, som er vigtige for menneskets immunforsvar. Disse linol- og gammalinolensyrer muliggør dannelsen af immunregulerende stoffer som f.eks. prostaglandin E1. Linolsyre stabiliserer cellemembranen, og prostaglandin virker betændelseshæmmende.

Amerikanske undersøgelser har vist, at disse stoffer har en betydelig, positiv indvirkning på menneskets immunforsvar. Desuden har man påvist en svulsthæmmende virkning. Man mener, at årsagen til disse virkninger er, at udtræk af sort kommen stimulerer knoglemarvscellerne til at øge produktionen af immunforsvarsceller og interferon.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012