Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kalk og ledproblemer

Konventionel tænkemåde
Konventionelle behandlingsmetoder omfatter lægeordineret medicin, cortisonindsprøjtninger, mælk, syreneutraliserende midler osv. som middel mod ledproblemer. Men selvom der findes flere former for lægeordineret medicin, som kan være med til at reducere omfanget af smerterne, så kan disse midler kun stille meget lidt op, når det drejer sig om at fjerne problemet i sig selv. Desuden har disse midler ofte en række uønskede bivirkninger.

Mejeriindustriens repræsentanter med deres hvide mælkeskæg fortæller dig, at du skal drkke mælk, hvis du vil have en portion god kalk. Lægen vil forsøge at overbevise dig om, at syreneutraliserende og betændelseshæmmende midler (som rent faktisk kan hæmme gendannelsen af ledbrusk) er det bedste af det bedste. Og en undersøgelse fra 1999 fra Purdue University hævdede, at veganere får for lidt kalk i kosten, fordi der kun findes meget små mængder kalk i visse planter. Purdue-forskerne fremhævede også mælkeprodukter som den eneste mulige måde at få nok kalk gennem kosten på.

Faren ved mælkeprodukter
Men der ER ikke noget særligt godt belæg for at hævde, at mælk skal være vores hovedkilde til kalk - således som det generelt anbefales.

Mælkeprodukterne fremkalder allergi hos mange, og de millioner af mennesker, der lider af laktose-intolerans, kan ikke bruge mælkeprodukter som hovedkilde til kalk.

En anden fare ved mælkeprodukter er det såkaldet mælk-alkali-syndrom. Det optræder, når syreneutraliserende kalciumkarbonat kombineres med mælkeprodukter: Der dannes for meget kalk, og nyrerne svækkes.

Desuden findes der skadelige hormoner (steroider) og antibiotika i mange mælkeprodukter, og proteiner fra mælkeprodukter har et faretruende højt forhold mellem fosfor og kalk, som gør, at kalk suges ud af knoglerne, samtidig med at optagelsen hæmmes.

Og endelig indeholder mælkeprodukter kun meget lidt magnesium og K-, C-, D- og A-vitamin (om noget), samt mineralerne bor og silicium - og alle disse næringsstoffer er afgørende for, at kalken kan optages og omdannes i kroppen.

Naturens grønsager - en hel have af kalk
Naturopat og ekspert i naturhelbredelse Michael Murray, N.D., fastholder, at grønne bladgrønsager giver en effektiv beskyttelse mod osteoporose, fordi de indeholder store mængder af en lang række vitaminer og mineraler, som er nødvendige for at holde knoglerne sunde og raske. I vores bog FAQ - All About Green Food Supplements beskriver vi de grønne fødevarer som jordens rigeste og mest koncentrerede kilder til kalk, og vi omtaler de faktorer, som er nødvendige for, at kroppen kan optage kalken.

Magnesiumholdig klorofyl i grønsager stimulerer hormonet kalcitonin til at opbygge kalklagre i knoglerne ved at trække kalken ud af de bløde væv. Fosfor, den anden hovedbestanddel i knoglerne, findes også i store mængder i grønsager. Desuden giver disse fødevarer en god portion K-vitamin, som er med til at aktivere osteocalcin - det vigtige, ikke-kollagene protein i knoglerne, som er nødvendigt for at få kalkmolekylerne til at hægte sig fast i knoglerne. De grønne grønsager indeholder også bor i tilstrækkelige mængder til at aktivere D-vitamin, som er nødvendigt for kalkoptagelsen. Silicium (se Spisekisel), som findes i alle plantefibre, fremmer kalkoptagelsen i og med, at det er med til at opbygge bindevævet. Desuden hæmmer grønsager og mikroalger som f.eks. Unik Spirulina produktionen af betændelsesfremmende prostaglandiner, som stammer fra den arachidonsyre, der findes i animalske fødevarer. Og i modsætning til mælkeprodukter er de grønne fødevarer propfyldt med enzymer, som letter frigivelsen af kalk og andre mineraler.

Får du kalk?
Grønsager og andre plantefødevarer kan let slå mælkeprodukterne, når det gælder kalkindhold. Her følger en liste over typisk kalkindhold pr. 100 gram:

Grønsager fra havet

Huiki

1.400 mg

Wakame

1.300 mg

Taremel grov/fin

1.099 mg

Kombu

800 mg

Blæretangs kapsler

 

Andre grønsager

 

Hvedegræs
(Grøn Intensity)

514 mg

Mandler

233 mg

Amarant

222 mg

Solsikkekerner

174 mg

Garbanzo-bønner

150 mg

Spirulina

131 mg

Grønkål

134 mg

Yoghurt

121 mg

Mælk

119 mg

Grønne bladgrønsager

117 mg

Tofu

100 mg

Flødeost

77 mg

Hytteost

60 mg

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012