Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Grønne linser hjælper maven

Grønne linser kan gøre en sund kost endnu sundere. Det skyldes, at de indeholder uopløselige kostfibre. Bl.a. cellulose, der ikke optages på normal vis i tarmene. I stedet fungerer fibrene som substrat for bakterierne i tyktarmen, der dermed vokser i antal og får vores afføring til at veje mere. Det letter tarmindholdets passage gennem systemet og virker bl.a. mod forstoppelse. Generelt hører bælgplanter ikke til vores favoritmad, da de giver luft i marven. Men netop grønne linser giver ikke mange problemer på det felt.

I en undersøgelse gav man forsøgspersonerne grønne linser i brød, suppe og kager, og ingen af deltagerne kunne smage linserne. Det tyder på, at linser sagtens kan puttes ind i vores kost, uden at maden bliver kedelig. Linser har et energiindhold på 1430 kJ/342 kcal per 100 g og er meget rige på proteiner og fattige på fedt. De kan bl.a. bruges i bagværk, supper, postejer, gryderetter og salater. Det er ikke nødvendigt at sætte grønne linser i blød, inden du koger dem. Kogetiden er ca. 30-40 min.

Linsegryde med pasta

4 personer

150 g kogte grønne linser (60 g rå linser)
1 ds koncentreret tomatpure
1 ds flåede tomater
½ dl ketchup
1 hakket løg
1 spsk olie
100 g hakket oksekød
4 dl Vitam grønsagsbouillon
150 g majs
1 tsk basilikum
peber
½ tsk Lima havsalt

Tilberedning
Linserne koges i ca. 40 min. Tilsæt tomatpuré, flåede tomater og ketchup. Svits løg i olien i en anden gryde og tilsæt kød. Hæld linserne i kødet og tilsæt resten. Simrer et par og serveres med pasta.

Energi
Fedt: 25 pct. Protein: 37 pct. Kulhydrat: 38 pct.

Skærekage med linser

150 g kogte grønne linser (60 g rå linser)
175 g revet gulerod
2 dl sukker
2 æg
½ tsk Lima havsalt
6 spsk appelsinjuice
250 g mel
1 tsk BirkeSød
2 ½ tsk bagepulver
60 g rosiner
40 g mandler

Tilberedning
Skyl linserne og kog dem møre i ca. 40 minutter. Rør de kogte linser til mos med en håndmikser og tilsæt reven gulerod, sukker, æg, salt og juice. Rør igen med håndmikseren. Bland mel, BirkeSød, bagepulver, rosiner og mandler sammen og rør det i linseblandingen. Dejen hældes i en smurt form og bages ved 200 grader nederst i ovnen i omkring 65 min.

Energi
Fedt: 14 pct. Protein: 10 pct. Kulhydrat: 76 pct.

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012