Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nervestyrkende middel kan også sænke kolesteroltallet

Lecithin er kendt som "foder" til hjernen. Men forsøg har vist, at det også er godt for kolesterolspejlet.

I sin søgen efter livets hemmelighed opdagede den parisiske forsker professor Dr. Maurice Gobley i 1847 stoffet lecithin i æggeblommer. Senere viste det sig, at det også findes i meget fin form i sojabønner. Man var fra starten klar over, at lecithin er et væsentligt stof til styrkelse af nervesystemet og til at sikre, at hjernen fungerer optimalt.

På denne baggrund blev naturligt lecithin fra sojabønner kendt verden over - både i flydende form og som granulat og tyggetabletter. Men hvad er lecithin? Det er et stof, kroppen selv producerer,og som indgår i mange stofskifteprocesser. Det findes i fedt, bælgfrugter, mælkeprodukter, jordnødder og hvedekim. Men den mængde, kroppen selv producerer, plus den mængde, som kommer fra kosten, er for lille, så det er nødvendigt at tilføre lecithinet i form af kosttilskud.

Lecithin indeholder cholin, som kroppen bruger til at fremstille acetylcholin, der er det vigtigste signalstof for vores hjerne. Igen og igen har læger og forskere undersøgt den stærke indflydelse, lecithin har på vores nervesystem - uden tegn på, at stoffet kunne være mere end foder for hjernen.

Men ingen havde regnet med det, der skete ved et forsøg i 1962, hvor 234 personer skulle dagligt indtage 1 spsk. naturlig lecithin for at teste, hvor stor den positive indflydelse på hjerneaktiviteten var. Så skete der noget uventet: Hos nogle af deltagerne, som havde haft forhøjet kolesterolindhold i blodet, faldt kolesteroltallet. Tilfældigt havde man fundet en helt ny behandlingsmulighed: Naturlig lecithin som kolesterolsænkende middel!

Denne oplysning gik de tyske forskere Dr. Juchems og Dr. Gross fra Medizinisches Poliklinik ved universitetet i Würzburg videre med. Og de vandt stor anerkendelse i fagkredse, da de kom med udsagnet om, at man kan sænke et forhøjet kolesteroltal med lecithin. Forsøg foretaget af professor Dr. Kiese i München bekræftede senere, at hjernestoffet ganske rigtigt har en dobbeltvirknnig.

Kilde: Gesundheit, 3. februar 2002

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012