Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Knust hørfrø giver høje lignan-værdier

De lignaner, som findes i knust hørfrø, klassificeres som fenolstoffer. De danner en fiberkæde, der fungerer som giftstoflager for uopløselige og opbrugte affaldsstoffer i fordøjelseskanalen og tyktarmen. Forskningsresultater har vist, at personer med bryst- eller tyktarmskræft har et markant lavere indhold af lignaner i de kropsvæsker, der udskilles. Det tyder på, at fenole lignanstoffer er med til at regulere immunforsvarets reaktion og afgiftningen i forbindelse med en række stofskifteprocesser.

Sundhedsfremmende egenskaber
Videnskabelige undersøgelser har vist, at lignaner fra hørfrø understøtter kredsløbet, holder prostata og knogler sunde, sikrer en sund celledeling og opretholder hormonbalancen.

Nogle bliver overraskede over de små frøpartikler, man af og til kan finde i hørfrøolie med et højt lignanindhold, men forskningsresultater tyder på, at netop denne form for olie har en lang række sundhedsfremmende egenskaber. Ifølge ernæringseksperter kan tilskud af knust hørfrø give følgende resultater:

  1. Glattere hud
  2. Forbedret immunforsvar
  3. Større energi/mindre træthed
  4. Hurtigere sårheling
  5. Mindre nervøsitet og stress
  6. Forbedret hormonbalance
  7. Lavere kolesterol- og triglyceridtal - og mange andre gode ting

Knust hørfrø har et stort indhold af de fosfolipider, som danner cellemembraner. Desuden fremmer knust hørfrø beskyttelsen af nervetrådene, forbedrer immunforsvaret og er en god kilde til steroler, som er forstadier til mange hormonelementer, f.eks. østrogen og testosteron.

Lignaner fra knust hørfrø fremstilles af den naturlige, fedtreducerede skal på flaxfrøet. Tilsæt 1-3 skefuld til din frugtsaft, energi-shake eller salat - det hjælper nyrerne og leveren til at fungere bedre.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012