Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Behøver ældre mennesker vitamintilskud ?

Professor Jeffrey Blumberg ved Tufts University School of Nutrition mener, at de nuværende Anbefalede Daglige Tilførsler (ADT’er) for vitaminer og andre næringsstoffer er for lave for ældre menneskers vedkommende.

Han påpeger, at ADT’erne er baseret på en analyse af den kost, der er nødvendig for at holde unge mennesker tilsyneladende sunde og undgå klare mangelsymptomer. Som folk bliver ældre, spiser de imidlertid mindre, og deres kost har en tendens til at være mindre nærende.

Desuden har ældre mennesker brug for at indtage større mængder af mange vitaminer for at vedligeholde de livsvigtige funktioner. F.eks. er behovet for B6-vitamin, der er nødvendigt for at vedligeholde glukosebalancen, højere, end man hidtil har troet; ældre mennesker har brug for mere E-vitamin og B6-vitamin for at forstærke immunsystemet; mangel på mavesyre er almindeligt forekommende hos ældre mennesker og nedsætter tarmens evne til at optage B 12-vitamin og folinsyre.

Ældning nedsætter hudens evne til at danne D-vitamin; høj antagelse af C-vitamin, E-vitamin og betacaroten formindsker risikoen for at få kræft, grå stær og hjertesygdomme. Dr. Blumberg peger også på, at et nyt forslag om at forøge den daglige calciumindtagelse hos kvinder til 1000-1500 mg om dagen er i modstrid med den nuværende ADT på kun 800 mg/dag for ældre mennesker.

Han konkluderer, at ADT for mange vitaminers vedkommende burde forøges for ældre mennesker, og at det måske vil være nødvendigt at tage vitamintilskud for at imødekomme dem. Han henviser også til en ny rapport fra National Research Council, der anerkender, at det kan være nødvendigt for ældre mennesker at tage vitamintilskud for at få deres behov for vitaminer og mineraler dækket.

Kilde: Blumberg, Jeffrey: Nutrient requirements of the healthy elderly - should there be specific RDAs?

Læs også:

Vitamin E beskytter mod arteriosklerose

Naturmidler forhindrer forkalkning/arteriosklerose

Antioxidanter, forebyggelse af hjerte-karsygdomme

D-vitamin er en multihelbreder

Hjerteinfarkt - vitaminmangel er farligere end for meget kolesterol

Vitaminer giver ældre livskvalitet

Kilde: Nutrition Reviews, Vol. 52, No. 8, August 1994.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012