Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Sollys dræber mider

Husstøvmider udgør en alvorlig trussel for allergikere, og de er også implicerede i den forøgede forekomst af astma hos australske børn. Husstøvmider er vanskelige at kontrollere og udrydde, og de trives godt i varme og fugtige omgivelser. Nu har forskere ved Sydneys Universitet opdaget, at man kan dræbe husstøvmiderne ved at udsætte dem for stærkt sollys. Forskerne brugte fire 2 x 3 m store uldtæpper i forsøget. Mide-bestanden i tæpperne blev målt ved forsøgets begyndelse og slutning. To af tæpperne blev placeret udendørs i direkte sollys med bagsiden opad (luven nedad) på en betonplade. De andre to tæpper forblev indendørs. Efter at have været udsat for sollyset i tre timer var alle miderne i de tæpper, der var udendørs, døde. Efter tre timers forløb blev temperaturen under tæpperne målt til 55° C og fugtighedsgraden var faldet til 24 %. Temperaturen under de tæpper, der var forblevet indendørs, holdt sig mellem 25 og 26° C med en fugtighedsgrad på mellem 69 og 74 %. De to tæpper, der var blevet udsat for tre timers sollys, var stadig fri for mider en måned efter behandlingen. Forskerne konkluderer, at husstøvmider kan udryddes ved at udsætte dem for bestråling med stærkt sollys. Denne metode er simpel, ufarlig, billig og meget effektiv. De påpeger også, at regelmæssig luftning af møbler, tæpper og sengetøj er meget almindeligt i visse lande.

Læs også:

Solbrun, men ikke solbranket

Hudens forsvar

Carotenoider - hudens forsvar

Carsten-Vagn Hansen om D-vitamin

Forureningen er blevet global

Sollys og kræft

D-vitamin er en multihelbreder

Modermærkekræft: alle taler om det - hvordan opdager man det?

Kilde: Tovey, Euan R. and Woolcock, Ann J.: Direct exposure of carpets to sunlight can kill all mites.Journal of Allergy and Clinical Immunology, Vol. 93, No. 6, June 1994.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012