Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Crohn's sygdom forbundet med brug af P-piller

Man anslår, at omkring en halv million mennesker i USA lider af tarmbetændelse. Nu har forskere ved University of Washington opdaget, at der er en klar forbindelse mellem brug af P-piller og udvikling af blødende tarmbetændelse og Crohn's sygdom. Denne forbindelse er tilstede, ligegyldigt om P-pillen bruges som prævention, hormonbehandling eller til regulering af menstruationsforstyrrelser. Undersøgelsen omfattede 211 kvinder med blødende tarmbetændelse, 91 kvinder med Crohn's sygdom og en kontrolgruppe på 454 kvinder. Forskerne fandt, at kvinder, der tog P-piller havde dobbelt så stor risiko for at få blødende tarmbetændelse, som kvinder, der aldrig havde taget P-piller. Risikoen for at få Crohn's sygdom var 2,6 gange højere for kvinder, der tog P-piller end for kvinder, der aldrig havde brugt P-piller. Kvinder, der havde taget P-piller i mere end seks år, havde fem gange højere risiko for at få Crohn's sygdom end kvinder, der aldrig havde brugt P-piller. Risikoen for at få blødende tarmbetændelse forøgedes ikke ved længere tids brug. Forskerne konkluderer, at omkring 28% af alle tilfælde af blødende tarmbetændelse har forbindelse med brug af P-piller, samt at omkring 17% af alle tilfælde af Crohn's sygdom er relateret til brug af P-piller i seks eller flere år.

Læs også:

Hvad er Crohns sygdom?

Skræmmekampagner - kan man nu stole på dem?

Crohns Sygdom - er mykobakterier årsagen?

Crohns syge og mælk

Crohns sygdom gennem kvægets paratuberkulose

Selen er livsnødvendigt

Tarmen kan være årsag til mange sygdomme

Hvilke er de første symptomer ved colitis ulcerosa?

Gigtmidler fordobler risikoen for hudkræft

Blodets byggesten

Parasit-kuren

Fos Inulin

Sukker - 57 flere grunde til ikke at spise det

Sukker - 50 grunde til ikke at spise det


Kilde: Boyko, Edward J., et al.: Increased risk of inflammatory bowel disease associated with oral contraceptive use. American Journal of Epidemiology, Vol. 140, No. 3, August 1, 1994.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012