Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Advarsel mod ny medicin for Alzheimers sygdom

Tacrine, et nylig udviklet lægemiddel til patienter, der lider af mild til moderat Alzheimers sygdom, menes at forbedre hukommelsen og evnen til at fungere. Nu advarer Dr. Claude Manning fra University of New Mexico om, at Tacrine ikke kan anbefales til alle patienter med Alzheimers sygdom, at det bestemt ikke må bruges mod andre former for demens, og om at lægemidlet har alvorlige bivirkninger.

Tacrine kan i nogle tilfælde bevirke en lille, kortvarig forbedring af erkendelsesfunktionen og evnen til at fungere normalt, men det har ingen virkning på andre symptomer på Alzheimers sygdom, såsom paranoia, hallucinationer, omflakken, råben, uro eller aggressivitet. Tacrine og theophyllin samt Tacrine og cimetidin (Aciloc, Acinil, Hocimin, Novamet, Tagamet) indvirker på hinanden, og Tacrine er meget giftigt. Dr. Manning konkluderer, at de fleste Alzheimer-patienter ikke vil have nogen gavn af det nye lægemiddel, at det, i bedste fald, kun midlertidigt letter nogle af symptomerne, men at det ikke kurerer Alzheimers sygdom, og at det er så giftigt, at det er nødvendigt at undersøge leverfunktionen en gang om ugen for at undgå alvorlig forgiftning.

Læs også:
C- og E-vitaminer reducerer risikoen for udvikling af Alzheimer
Glyco Nutrient-8 Complex - de otte helbredende sukkerstoffer
Alzheimers - risikofaktor: usund levevis 
Alzheimer’s - den forfærdelige skygge
Kan C- og E-vitamin modvirke Alzheimer’s?
I stedet for
Alzheimer - opdaterede forskningsresultater
LDL-kolesterol og E-vitamin
Blåbær gør dig klog
Perikon mod depression
Drikkevand: Hjerneskader af aluminium
Blåbær holder hjernen ung
Alzheimers og nedsat hukommelse og indlæring
Frie radikaler og aldringsprocessen

Kilde: Manning, F. Claude. Tacrine therapy for the dementia of Alzheimer's disease. American Family Physician, Vol. 50, No. 4, September 15, 1994, pp. 819-23.

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012