Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Falsk reklame årsag til hjertesygdom

En læge i den amerikanske hær mener, at nogle af de påstande, som fast-food-kæderne fremsætter i deres reklamer, er vildledende. I et brev til New England Journal of Medicine rapporterer major Dirk Elston om en undersøgelse, han foretog af de madolier, som bruges af McDonald's, Burger King, Wendy's, og Church's.

Dr. Elston, major, noterede, at alle fast-food-kæderne reklamerede med, at deres produkter var stegt i "100 procent vegetabilsk olie" eller i, "100 procent kolesterol-fri vegetabilsk olie". I virkeligheden brugte alle kæderne delvis hydrerede sojabønne-, majs-, eller bomuldsfrøolier. Dr. Elston påpeger, at brug af hydrerede olier menes at være en af de vigtigste årsager til hjertesygdomme.

Disse olier er imidlertid billige og holder længe. Fast-food-kæderne svarer igen med at mene, at forskning er nødvendig, før man med sikkerhed kan sige, at hydrerede olier forårsager hjertesygdomme, og at det ville være for dyrt at bruge rene vegetabilske olier. Wendy's har dog besluttet at fjerne den linie, der siger "stegt i 100 procent vegetabilsk olie" fra deres ernæringsreklamer.

Læs også:

Dette bør du vide om vitaminer og mineraler

Guider

Vitamin E beskytter mod arteriosklerose

Vitaminskandalen

Vitamin- og mineralguide fra A til Zink

Hjerteinfarkt: E-vitamin og caroten som beskyttelse
Myter om vitaminer

Vitaminer og mineraler – hvilke og hvorfor?

Naturmidler forhindrer forkalkning/arteriosklerose

Mega C vitamin

Hjerteinfarkt - vitaminmangel er farligere end for meget kolesterol

Kilde: Elston, Dirk M. Health-related claims at fast food chains. The New England journal of Medicine, Vol. 330, No. 26, June 30, 1994.

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012