Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Helseurter kan mere, end vi tror

Nogle lægemiddelfabrikanter er enige: I "regnskovsapoteket" vokser der utallige planter, hvis indvirkning på helbredet man overhovedet ikke kender endnu. Se blot på den amerikanske "jungle-botaniker" Richard Evans Schultes, som havde et halvt dusin stærke urter med hjem fra Amazonas - urter, som i dag er opkaldt efter ham. Og hans kollega Duncan W. Thomas havde også stor succes med en slyngplante, han fandt i Cameroun, hvis indholdsstof "Michellamin B" i laboratorieforsøg har vist sig at kunne modvirke HIV. Men også lige uden for vores hoveddør findes der urter, hvis medicinske betydning endnu ikke er endegyldigt belyst. Og i den senere tid er der kommet flere og flere meldinger om, at der i gammelkendte helseplanter findes meget mere, end man hidtil har troet. Her beskriver vi de nyeste forskningsresultater:

Grøn te forebygger kræftsygdomme
Grøn te er med til at forebygge kræft i spiserøret, hævder forskere fra USA's kræftforskningsinstitut. De har sammenlignet data fra 909 kinesiske patienter og 1552 raske mennesker. Resultaterne viste, at tedrikkere og ikke-rygere har en langt lavere risiko for at udvikle kræft. Man har længe vidst, at grøn te er godt for leveren, hjertet og kredsløbet. Den gode virkning skyldes de såkaldte polyfenoler.
Tip: Drik hver dag en kop grøn te - så beskytter du dig også mod caries i tænderne.

Timian - en ægte bakteriedræber
Forskere fra Maastricht har i et forsøg fastslået, at timian er ligeså effektiv til at lindre kramper og dræbe bakterier i forbindelse med hoste som det kemiske stof Bromhexidin. Det er den æteriske olie fra timianplantens blomster og blade, som giver lægeplanten dens virkning.
Tip: Brug 1-2 timian-dråber af æterisk timianolie ved begyndende hoste på en sukkerknald eller i ¼ glas juice.

Græskarkerner for prostata
Græskarkerner er et meget velegnet middel ved godartet prostataforstørrelse. Det har et nyt forsøg med 200 patienter foretaget ved Ruhr-Universität Bochum vist. Græskarkernerne indeholder beta-sitosterin. Allerede to uger efter forsøgets start havde patienterne langt færre problemer.
Tip: Tag allerede ved de første tegn på prostataproblemer daglig 3 spiseskefulde græskarkerner eller 3 Progræsolie kapsler daglig.

Perikon hjælper sjælen
Ved depressive lidelser hjælper perikon ligeså godt som kemiske præparater. Det har professor dr. med. Helmut Woelk, direktør for Psychiatrische Krankenhaus ved universitetet i Giessen, påvist. Han var på jagt efter et antidepressivt middel uden bivirkninger og behandlede derfor patienterne over et længere tidsrum med store doser perikon. Lidt efter lidt følte patienterne sig bedre tilpas, og deres sindstilstand blev lettere.
Tip: Hvis du lider af psykisk nedtrykthed, så tag perikonkapsler i 2-3 måneder (så længe varer det, inden du vil kunne mærke en virkning).

Artiskokker sænker et højt kolesterolspejl
At artiskok er godt for galden og leveren, er en velkendt sag. Men nu har man fundet ud af, at planten også har en gunstig indvirkning på kolesteroltallet. Artiskokker indeholder bitterstoffet cynarin, garvestoffer og A-, B- og C-vitaminer. Specielt cynarin hjælper kroppen til at forbrænde fedt.
Tip: Når du har spist et lidt for fedt måltid, så aflast din lever og galdeblære med artiskok-præparater.

Ginseng - mere ilt til hjernen
Ginseng kan give dig dybere åndedræt. Roden indeholder bl.a. glycosider, æterisk olie og panax-syre og er i århundreder blevet brugt som hemmeligt våben i kampen mod alderdom. Nu har den israelske læge Ditza Gross fundet ud af, at den også virker ved lungeproblemer. Hun behandlede 92 patienter med middelsvær kronisk lungesygdom med ginseng-ekstrakt. Åndedrætsmuskulaturens styrke og ydeevne steg. Patienterne, som tidligere næsten ikke engang havde luft nok til at gå en tur, kunne nu pludselig tilbagelægge længere strækninger til fods. Luftvejene styres nemlig også fra hjernen. En bedre ilttilførsel til de små, grå celler forbedrer derfor også åndedrættet.
Tip: Udnyt ginsengs evne til at fremme gennemblødningen - og gør noget ved dit "mentale kondital".

Læs også:

Grøn te som slankemiddel

Grøn te - effektiv mod kræft?

Prostatakræft og polyfenol fra grøn te

Timiante mod halsonde

Progræs og Ipe Roxo® mod prostata-adenom

Progræs olie kapsler

Oprør over "vildledende" undersøgelse af perikon

Optimal kapsler

Perikon mod depression

Naturmidler mod depressioner

Perikon: forskere utrygge ved andres forskning

Artiskokkens fire stærke sider

Leverstyrkende droger

Marietidsel – levervirksom droge

Ginseng - bank energien op!

Ginseng-undersøgelsen 1987

Ginseng - fup eller fakta?

Panax Korea Ginseng

Ginseng: Rød Ginseng kan være med til at sænke blodtrykket

Ginseng G1000 eller Rød Ginseng (Panax)

Ginseng-undersøgelsen 1991

Første store seriøse ginseng undersøgelse i Danmark

Ginseng under lup gav røde ører

Maximum - Danmarks bedste kostforsikring i alt slags vejr

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012