Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Naturlig betacaroten beskytter mod røntgenstråler

Bestråling af menneskeceller fører til kromosomskader og i sidste instans til kræft og ældning. Forskere ved National institute of Health and Nutrition i Tokio har nu opdaget, at betacaroten beskytter lymfocytter mod røntgenstråler. Sytten kvindelige studenter mellem 20 og 21 år deltog i forsøget.

I de første seks dage spiste studenterne en kost, der havde et meget lavt indhold af betacaroten og indeholdt omkring 100 mg ascorbinsyre (C-vitamin). Studenterne blev derefter inddelt i tre grupper, og i de næste seks dage fik de et dagligt kosttilskud af enten 30 mg betacaroten, 300 mg ascorbinsyre eller placebo. Forskerne udsatte blod taget fra studenterne på forsøgets sjette og trettende dag for bestråling med røntgenstråler og målte derefter omfanget af celleskaderne.

De opdagede, at betacaroten-niveauet hos den gruppe studenter, der havde fået 30 mg betacaroten om dagen, var steget betydeligt, og at celleskaderne var af meget mindre omfang i denne gruppe og direkte afhængigt af betacaroten-niveauet - jo mere betacaroten i blodet, jo færre celleskader. Niveauet af C-vitamin steg også i den gruppe, der havde fået tilskud i form af ascorbinsyre, men omfanget af celleskader var ikke mindre i denne gruppe.

Læs også:

Ny viden og forskning om betacaroten

Betacaroten og rygere - hverken skadelig eller gavnlig?

Naturlig solskærmende kur til din hud

Betacaroten - fordele ved den naturlige variant

Betacaroten beskytter mod lungekræft

Betacaroten - misinformation

Betacaroten - vigtige helsefordele i den naturlige form!

Kilde: Journal of Clinical Nutrition, Vol. 59, No. 2, February 1994, pp. 409-12.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012