Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

For lavt blodtryk: 6 tips til at få gang i dit kredsløb!

Mange mennesker har svært ved at stå op om morgenen

Hvem er arvefjenden for alle morgenhadere? Ja, det må da bestemt være vækkeuret, når det hver morgen k-i-m-e-r højt og larmende og maner en til at stå op. Specielt natteravne har store problemer med at komme ud af fjerene. Man føler sig træt, nedtrykt og energiforladt. Og når det efter flere forsøg endelig lykkes at komme ud af den lune rede, så bliver man ovenikøbet også svimmel.

For de fleste af morgenhaderne lider af for lavt blodtryk (hypotoni). Når de står op, strømmer blodet ned i venerne i benene og bliver stående. Dermed får hjernen for lidt ilt, og man bliver svimmel eller besvimer kortvarigt.

I modsætning til for højt blodtryk er for lavt blodtryk ikke nogen sygdom, men "kun" en funktionel forstyrrelse, som enten er en reaktion på en sygdom (hjertesygdom eller hormonel forstyrrelse) eller er arveligt betinget.

Her er nogle tips til, hvordan du får dit kredsløb op på mærkerne:

  1. Bevægelse er vigtigere end medicin. Svømning, jogging, cykling - alt, hvad der kan bringe dit blodtryk op på mærkerne.
  2. Bade med skiftevis koldt og varmt vand kombineret med børstemassage kan give en aktiv start på en ny dag for dem, der ikke kan lide at komme op.
  3. Drik 1-2 kopper kaffe om dagen, samt rosmarin-te - og snup af og til et glas mousserende vin om aftenen kan sætte fut i dit kredsløb.
  4. Tag et rosmarin-bad med jævne mellemrum. Også udvortes kan du bruge denne urt, som har en behageligt opkvikkende virkning.
  5. Bindevævsmassage har en glimrende indvirkning på et blodtryk, der er for lavt. Tal med din læge - han kan evt. give dig en henvisning, hvis du har behov for bindevævsmassage.
  6. Og hvis du alligevel føler dig træt i løbet af dagen, så læg dine underarme i koldt vand i 1-2 minutter og massér dem. Tør dem derefter grundigt. Derved sætter du gang i blodomløbet.

Pharma Info Update 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012