Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Blodtryk, lipider og magnesium

I et dobbeltblind, placebokontrolleret forsøg gennemgik 33 raske japanere med enten normalt eller let forhøjet blodtryk en fire ugers behandling med enten 411-548 mg magnesium ved daglig oral indgivelse (Mg(OH)2) eller placebo. Både det systoliske og det diastoliske blodtryk faldt betydeligt i den gruppe, der fik magnesium - men ikke i placebogruppen. Man iagttog en betydelig stigning i udskillelsen af aldosterol og i den pakkede cellevolumen i løbet af de to sidste uger af forsøget sammenlignet med opstartsperioden og de to første uger. Der var en statistisk signifikant positiv sammenhæng mellem værdierne for udskillelse af noradrenalin i urinen og det diastoliske blodtryk efter forsøgsperioden. Der var en statistisk signifikant forøgelse i mængden af lecithin-kolesterol acyltransferase (LCAT), HDL-kolesterol og apolipoprotein (AI) efter indtagelse af magnesium. Der var en statistisk signifikant positiv sammenhæng mellem indholdet af LCAT og udskillelse af magnesium gennem urinen i forsøgsperioden. Forholdet mellem det samlede kolesterolindhold og HDL-kolesterolindholdet faldt betydeligt i løbet af de sidste to uger med magnesiumtilskud sammenlignet med de to første uger og opstartsperioden, men der kunne ikke iagttages nogen virkning i placebogruppen. Disse data tyder på, at magnesium kan sænke blodtrykket ved at undertrykke binyrernes aktivitet og via natriurese (forhøjet natriumudskillelse i urinen) , mens blodets fedtindhold forbedres ved aktivering af LCAT.

Når magnesium skal være
naturligt,
prisgunstigt,
og uden kunstige
farve- og aromastoffer

 

Kilde: The Effects of High Oral Magnesium Supplementation on Blood Pressure, Serum Lipids and Related Variable in Apparently Healthy Japanese Subjects, Itoh, Kazye et al, British Journal of Nutrition, 1997;78:737-750.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012