Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Fejlernæring, hospitaler og næringsstoffer

Fejlernæring påvirker næsten alle kroppens organer: Øger risikoen for tryksår, hæmmer åndedrættet og medvirker til depression og tab af viljen til at blive rask igen. Fejlernæring kan endog føre til, at et hospitalsophold forlænges. Et nyligt offentliggjort forsøg har vist, at 21% af de ældre patienter, der blev indlagt på Veterans Administration Hospital fik mindre end halvdelen af det antal kalorier, de har brug for for at opretholde basalstofskiftet.

Af alle kroppens systemer er immunforsvaret det, der hurtigst og kraftigst reagerer på kroppens ernæringsmæssige status. En utilstrækkelig mængde protein reducerer antallet af hvide blodlegemer, for få essentielle fedtsyrer kan fremme inflammationstilstande, og mangel på et hvilket som helst af de mange vitaminer og mineraler, som er nødvendige, hvis immunforsvaret skal fungere optimalt, kan gøre dig modtagelig over for infektioner. Man kan ikke risikere at "hoppe over" et måltid på hospitalet, men på grund af den dårlige kvalitet på hospitalsmad og det øgede behov for næringsstoffer, er det absolut nødvendigt, at indlagte patienter får kosttilskud.

Men kosttilskud er stort set bandlyst på næsten alle hospitaler. Faktisk konfiskerer mange hospitaler kosttilskuddene, når folk bliver indlagt - med sikkerhedsmæssige grunde som undskyldning. Det er nonsens. Vitaminer og mineraler er langt mere sikre end de fleste lægeordinerede præparater, som tilmed er skyld i mere end 106.000 hospitalsindlagte amerikaneres død pr. år - selvom de bruges, som de skal. En løsning er at øge indtaget af vitale kosttilskud inden et planlagt hospitalsophold.

Ref.: Julian Whitaker, M.D., Health and Healing News, december 2003, 7811 Montrose Rd., Potomac, MD 20854-3394, 800-539-8219.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012