Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vegetarianere er mindre udsat for hjertelidelser

Videnskabsmænd har påvist, at mennesker, som lever af vegetarkost, har mindre fedt i blodet end andre; specielt mindre kolesterol. Følgelig er de mindre udsat for hjertesygdomme.

En gruppe videnskabsmænd har foretaget undersøgelser i USA, som viser, at mennesker, der lever på vegetarkost, har lavere blodtryk, vejer mindre og har lavere fedtindhold i blodet end andre. Specielt indeholder blodet mindre kolesterol end ellers.

Dette betyder, at vegetarianere har færre muligheder end den almindelige amerikaner til at pådrage sig hjertesygdomme. Man kan naturligvis finde folk, som lever af korn, bælgfrugter, kartofler og rå grønsager i mange af de mindre industrialiserede lande også, og alle ved, at i disse lande er hjertesygdomme en sjældenhed. Men dette kan skyldes andre faktorer end blot kosten.

Derfor gik forskerne ind for at finde mennesker i Amerika, som spiser en sådan vegetarisk kost. De fandt dem i de små samfund, som holder sig til en diæt, der har sin oprindelse i japansk buddhist-filosofi. For at få et sammenligningsgrundlag fandt de en typisk

kødspisende amerikaner af samme alder og køn for hver 100. vegetarianer. Resultatet faldt ud til fordel for vegetarianerne. Den mest bemærkelsesværdige opdagelse var, at deres blod gennemsnitligt kun indeholdt 2/3 af de fedtstoffer, man fandt i blodet hos den kødspisende gruppe.

Man må ikke dermed drage den konklusion, at kød er årsag til hjertesygdomme. Animalsk fedt i mejeriprodukter og æg ser også ud til at spille en væsentlig rolle; thi de vegetarianere, som kun spiste lidt af dette, viste bedre resultater ved de medicinske undersøgelser.

Et andet væsentligt punkt ved vegetarkosten er, at kalorie indholdet sandsynligvis er lavere. Den er med andre ord mindre fedende. Desuden er der grove fibre i korn og bælgfrugter, og nogen forskere mener, at det kan reducere blodets kolesterolindhold.

Vegetargruppen spiste også meget lidt sukker og undgik stimulerende midler i enhver form. Man antager også, at livet i disse små samfund er mindre stressende end iden konkurrenceprægede verden udenfor.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012