Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Troen på teknologi

Sandhed eller en ny udgave af "Konen i muddergrøften"?

Udtrykket »det teknologiske fremskridt« er meget dækkende for den optimistiske tro på teknologien, inden for hvilken teknologi ses som et udtryk for fremskridt. Troen på teknologi som fremskridt fremmer ideen om, at teknologisk udvikling fører til vækst og hermed øget materiel velstand, i sidste ende en velstand, som alle i samfundet kan få gavn af.

Denne tro på teknologi som udtryk for fremskridt kan resultere i opprioritering af teknologiske projekter til gavn for de få, frem for projekter, som vil gavne en større gruppe. Som eksempel kan nævnes organtransplantationer, med efterfølgende dyr medicinsk behandling med immunosuppressiva, der er til nytte for forholdsvis få patienter. Et eksempel på et projekt, der prioriteres lavt i det danske sundhedsvæsen og som vil kunne gavne en forholdsvis stor gruppe af mennesker kan være medicinanvendelsesområdet. Hvorfor skyldes 10% af alle indlæggelser på medicinske afdelinger forkert medicinanvendelse? Hvad er det for nogle bevæggrunde, som ligger bag brugerens handlinger når han/hun vælger ikke at anvende medicinen som foreskrevet af lægen, og som anbefalet fra apotekets side?

Årsagen kamn være, at der rådgives i troen på det syntetiske og unaturlige. Der siges nej til naturlig kompleksitet, der har været bærende for mennesker i årtusinder.

Læs også:
Lægekunst – utopi at kravet om dokumentation gælder alt og alle
Organiseret og uorganiseret medicin
Titusinder syge af medicin
Ipe Roxo® - mere info
Sukker og kalk bedre end lægemidler
Bivirkninger

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012