Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Sportsskader: Skæve knæ

Når mænd dyrker sport, er det knæet, der er mest udsat for skader. Rekorden i knæskader har fodboldspillere, ifølge analyser fra de østrigske forskere dr. L. Kainz og dr. K. Brezina. Mod et hårdt spark med fodboldstøvlen kan selv ikke den stærkest menisk holde stand. Og hyppigt går det i zigzag hen over grønsværen, og det kan give vridskader i knæleddet.

Lidt længere nede ad listen over de uheldige finder vi skiløberne. Man skal være forberedt på muskeloverrivninger, forstuvelser, flænger i menisken og ledbåndsskader, når man oplever uheld under styrtløb. Men også ved sport i skolen beskadiger drengene oftere og oftere knæet. Hos 324 ud af 1.484 sportsfolk fra Wien, som blev behandlet for knæskader, fandt man ud af, at de allerede havde en tidligere skade eller forstadier til skader.

Sportsfolk bør få undersøgt knæet fra tid til anden. Intensiv træning og forkert gang kan forandre knæets stilling. Knæskallen kan derved komme til at sidde i en forkert stilling. Ortopæden dr. H. Timm fra Lübeck taler om "skæve knæ". Når knæet fastholdes i en forkert stilling, kan man lettere få skader. Og det sker ofte, når man får et kraftigt slag på knæskallen.

I Sydeuropa er der mange sportsudøvere med risiko for ledbåndskader, der anvender Brusk-Lenk kollagen, et stof, som styrker hele knækonstruktionen, således at den kan klare en større belastning.

  1. Knæstrækker (m. quadriceps femoris)
  2. Lårbensknogle
  3. Hængselled
  4. Knæskal
  5. Menisk
  6. Indre ledbånd
  7. Knæskalssene
  8. Skinneben

Læs også:
Sportslæger anbefaler Brusk-Lenk pulver og kapsler
Naturmidler forhindrer forkalkning/arteriosklerose
Brusk-Lenk gør leddene stærkere
Brusk-Lenk forbedrer bevægeligheden i knæet ved slidgigt
Sundhedstest: hvor sund er jeg?
Knoglesundhed
Proteiner og sport
Knæleddet - et af kroppens problemområder
Brusk-Lenk: ny rolle til BSE-fri gelatine?
Brusk-Lenk-gelatine
Gigt
Kroppens advarselssignaler
Bio Lignisul MSM

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012