Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Galdesten af p-piller?

Kvinder rammes oftest af galdesten, og med alderen dannes der flere og flere sten i galdeblæren, som dog i årenes løb bliver mere ufarlige. Sådan siger dr. S. Massarat, Universität Marburg på basis af en analyse af 3.842 afdøde patienter, hvis galdeblære blev undersøgt efter deres død, og 6.634 patienter, som kom til undersøgelse for smerter i øverste del af bughulen. Galdesten er 12 gange så hyppige hos kvinder i 20’erne som hos mænd. Om kvindelige kønshormoner fremmer dannelsen af galdesten, er endnu ikke klarlagt, men undersøgelser viser, at kvinder, som spiser østrogenholdige piller, rammes hyppigere end andre.

En patient foran det røntgenbillede,
hvor hun tydeligt kan se de sten,
hun nu holder i hånden

For mange kvinder er galdesten kun et usynligt og derfor nytteløst smykke. Flerfarvede galdesten besidder en underlig skønhed. De kønneste og mindst belastende er solitærstenene, som udfylder en del af galdeblæren. De mest ubehagelige er små sten med skarpe kanter, som via galden kommer ud i galdegangen og sætter sig fast - og skaber en del ravage. Marburg-undersøgelsen viser, at hver 4-8. Patient skal opereres for galdesten. Efter de 70 år er det kun hver 8-16. patient, der har behov for operation. Konklusionen er, at der er langt flere galdesten end tidligere antaget, men de er i vid udstrækning også mindre farlige. Man kan faktisk få lavet en dejlig, beroligende pude af galdesten.

Læs også:
Pilantus Complex - stenknuseren
Galdesten: sådan undgår du galdesten
Vellykket galdestenskur
Galdesten behandlet med urtemedicin
Galdesten - alkohol, kaffe, ernæring

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012