Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Guarana er en rigtig tiger i tanken

Det drejer sig om en plante, der vokser vildt i Amazonlandets jungle i Brasilien. Indianerne har i århundreder anvendt dens frugter (frø) på grund af deres styrkende, stimulerende og opkvikkende egenskaber. Takket være Guarana kunne indianerne klare at gå på jagt i flere dage og samtidig holde kroppens organer fuldt funktionsdygtige.

Guarana tilhører planteslægten Paullinia, et navn, der skyldes den danske botaniker Simon Paulli (1603-80), udgiveren af »Flora Danica«.

De første kemiske undersøgelser af Guarana blev foretaget i 1826 af tyskeren Theodor Martius, der opdagede et stof, som han kaldte guaranin. Det er fortrinsvis dette stof, der forklarer Guaranas gunstige indflydelse på nervesystemet, hjerte og kredsløb og fordøjelsesapparatet.

De, der første gang prøver Guarana, bliver overraskede over den hurtige bedring, der sker af deres almindelige velvære: koncentrationsevnen og hukommelsen skærpes, tanken bliver klarere, reaktionsevnen bedres og den fysiske veloplagthed og energi øges i en sådan grad, at intellektuelt og kropsligt krævende arbejde klares langt lettere og hurtigere end vanligt. Normalt indtræffer denne virkning allerede efter 30 minutter, hos mange efter endnu kortere tid.

Fra et medicinsk synspunkt er det desuden af interesse, at Guarana har en vanddrivende og urinsyreopløsende virkning, derved bliver den også en positiv faktor for mennesker med lidelser som reumatisme og artritis. Fordøjelsesapparatets funktion normaliseres, hvilket bidrager til det almindelige velbefindende.

I Brasilien er præparatet utroligt populært, så populært, at det er det mest solgte naturmiddel overhovedet. Det prises af næsten alle, og det er en kendt sag, at brasilianske sportsfolk, f.eks. verdens bedste fodboldspiller Pele, bruger det. I december 1989 blev den unge og dynamiske, men nærmest ukendte Fernando Collor overraskende valgt til landets præsident. Over for verdenspressen afslørede han, at en af hemmelighederne bag hans succes var Guarana, som han tager hver morgen. Og med god grund: ikke blot er Guarana et uovertruffent 100% naturligt energimiddel, nyere undersøgelser viser nemlig, at Guarana er et fortræffeligt middel mod for tidlig ælde og åreforkalkning.

Præparatet, der anbefales sportsfolk, travle forretningsfolk, studerende og alle, som har brug for ekstra energi, forhandles nu også i Danmark og kan købes i helsekostforretninger og hos materialister.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012