Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Fødevarestyrelsen taberen i intrigant retssag mod Danmarks populæreste læge Carsten Vagn-Hansen

Fødevarestyrelsens formynderiske love, der vil forbyde borgernes adgang til viden om forebyggelse ved hjælp af kost og kosttilskud, er igennem årene blevet skarpt kritiseret af læge Carsten Vagn-Hansen i hans populære radioprogrammer, i læserbrevkasser og på internet.

100.000’er af forbrugere er blevet oplyst om, hvilke skavanker de kan undgå ved at bruge vitaminer, mineraler, urter og kosttilskud.

Carsten Vagn-Hansen har gang på gang sat kritisk fokus på Fødevarestyrelsens accept af tilsætningsstoffer og godkendelse af, at fabrikanter må ødelægge vores basiskost, på hvidt mel, hvor de fleste vigtige næringsstoffer er fjernet, på hvidt sukker, på at landbruget kan bruge slam som gødning, på pesticider og dyrkningsmetoder, der forringer næringsværdien i vores korn og grønsager, på at syge grise ender som menneskeføde, på at vores industriføde har udløst en fedme- og diabetes-epidemi osv., osv.

Endvidere har Fødevarestyrelsen valgt at droppe den fornuftige praksis, at når den tillod et varesortiment, der gav danskerne sundhedsproblemer, så tillod den også, at danskerne fik lov til at skaffe sig viden om forebyggelse og havde frihed til selv at vælge. Fødevarestyrelsen har nu i stedet valgt at gøre knæfald for Lægemiddelstyrelsen, hvilket betyder, at når mennesker bliver syge af kosten, så er de skal alene være henvist til lægemidler.

Ja, det kan næppe være mere formynderisk, end når borgerne fratages deres selvbestemmelsesret og retten til frit at vælge det, der kan forebygge og give dem sundhed og livskvalitet!

Retten i Vejle slår fast, at den tidligere radiodoktor Carsten Vagn-Hansen ikke gjorde noget forkert ved at oplyse om naturmidlers egenskaber. Derfor fritages han for at betale en bøde på 10.000 kr.

»Spørgsmålet går på at sondre, hvornår man er underlagt fødevarelovens regler. Det svarer til, at give din moster en bøde, hvis hun fortæller dig, at den te, hun drikker, er god for kroppen. Men det må hun altså gerne,« lyder det fra forsvarsadvokat i sagen Susie Stærk Ekstrand.

Carsten Vagn-Hansen betragter sagen som en sejr for ytringsfriheden og havde håbet, at anklagemyndigheden ville føre sagen videre til landsretten. Han finder det nemlig absurd, at man gerne  sælge kosttilskud i Danmark, men ikke oplyse om dem.

»Kunne vi få en principiel afgørelse, ville det åbne for en kvalificeret, principiel debat på et meget højere niveau om naturmedicinens og kostens helbredende virkning,« udtalte han til TV-Syd.

I løbet af sommeren stoppede DR sit mangeårige samarbejde med Carsten Vagn-Hansen, men den kontroversielle og kontante læge kan nu opleves på tv. I oktober fik han nemlig sit eget program på DK4, hvor han hver søndag (med genudsendelser i ugens løb) vil gavne den danske folkesundhed under navnet ”Sundhedskonsulenten”.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012