Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Urter jager sulten og appetitten på flugt

Tab dig på den sunde måde med professor Hademar Bankhofer

Salviens aktive stoffer hjælper på slankekuren,
fordi den bremser sulten

Vejen til en god figur er meget lettere, end du måske går og tror. Professor Bankhofer giver gode råd til, hvordan du med få midler kan tabe dig på en sund måde og føle dig godt tilpas.

De største farer, når man ønsker at tabe sig, er sulten og appetitten, som kan forlede os til at spise mere, end godt er. Men man kan sagtens gøre noget - med specifikke krydderurter, hvis aktive stof­fer hjælper med at holde os standhaftige over for de madvarer, der virker så tillokkende:

En meget værdifuld lægeurt, som kan hjælpe med slankekuren, er salvie - både i tørret form og som friske, grønne blade. Tyg 2-3 blade fordelt over dagen, og spyt dem ud efter et stykke tid. Slimhinden i munden optager salviens bitter- og garvestoffer. Dermed bremses appetitten meget effektivt. Det er en god idé at tygge et blad, så snart man mærker sulten komme snigende.

  • Karse er en af de mest populære køkkenurter. Den vokser hurtigt og kan dyrkes både i haven, på altanen og i vindueskarmen. Og det er en af de første krydderurter, der begynder at vokse om foråret. Vil man tabe sig, skal man bruge meget karse. Det er den store hemmelighed ved enhver slankekur. Karse er nemlig meget rig på sporstoffet krom, som har stor indflydelse på mætheds­fornemmelsen. Uden krom spiser man for meget. Desuden styrer krom fedtstofskiftet. Spis der­for karse om foråret - en håndfuld om dagen. Vask karsen godt, og strø den på salat, eller put et tykt lag på et stykke fuldkornsrugbrød med en smule smør.
  • Hvid snerre stimulerer stofskiftet og renser slagger ud af kroppen - og understøtter på denne må­de slankekuren. Prøv en snerre-te-kur: 2 tsk. tørret snerre overhældes med 1 kop kogende vand og trækker i 10 minutter. Si blandingen, og drik teen lunken og usødet. Tilbered altid teen lige inden, du skal drikke den. Drik 3 kopper om dagen i en uge.
  • En anden te, hvis indholdsstoffer bremser sulten, er mate (en urgammel drik fra sydamerikanske indianere, tilberedt af bladene fra regnskovstræet af samme navn). Den forbrænder ikke fedt. In­dianerne tygger den dag i dag bladene eller laver te af dem - for at undgå at skulle have mad hver dag - en af bivirkningerne ved dyb fattigdom. Vi gør det modsatte: Lever i overflod og drikker mate for ikke at blive sultne og derfor ikke så ofte blive ”forledt til at synde”.
  • Og endnu en teblanding, der understøtter kuren: 2 dele kommen, 4 dele brændenældeblade, 3 dele kamilleblomst, 2 dele anis, 2 dele slåenbær. 1 spsk. overhældes med 1 kop kogende vand. Blandingen trækker i 10 minutter og sis. Drik tre kopper lunken te dagligt i tre uger.

Læs også:
Yerba Maté - styrker og slanker
Planter der kan give beroligelse

Kilde: Neue Welt, 20.6.2002

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012