Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Medicinsk videnskab og alternativ medicin

Man hører så ofte læger udta­le, at alternative behandlings­former ikke kan tages alvor­ligt, da de bygger på et uvidenskabeligt grundlag. Vore dages videnskabelige testmetode, dobbelt-blindtesten, bruges ofte som angreb på al­ternativ medicin.

Den svenske professor, Olov Lindahl - medlem af Den svenske lægeforening for Biologisk Medicin - udtaler i helsebladet ”Vi och Vårt”, at den dominerende terapiform inden for skolemedicinen be­står af tilførsel af såkaldte læ­gemidler, som de fleste alter­native behandlere kalder giftmidler (jvf. thalidomid og de i den seneste tid forbudte gigt­midler).

Det er ganske interessant, fortsætter professor Lindahl, at ca. 95% af de 'godkendte' lægemidler savner dobbelt­blindtests, eller at disse tests er blevet så dårligt udført, at de savner videnskabelig basis­værdi. De få som kan akcep­teres påviser bare manipulati­on af symptomer og ikke helbredelse af sygdomme.

Kirurgisk og fysiurgisk be­handling savner helt positive dobbelt-blindtests.

At forsøge at fremstille skolemedicinen, som værende forskellige former for alterna­tiv medicin videnskabeligt overlegen, er - ifølge profes­sor Lindahl - i denne situation nærmest latterligt.

Ved de sygdomstilfælde, hvor effektiv terapi er aller­mest ønskeligt - ved kræft - savner skolemedicinen totalt videnskabelig bevis for at ke­moterapi, strålebehandling og kirurgi har nogen værdi. Iflg. professor Lindahl tyder tera­peutisk erfaring på, at an­vendt terapi ved enkelte kræftformer (hjerne -, hud - og testikelsvulster m.m.) har en dødsfremskyndende ef­fekt.

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012