Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Brusk-Lenk stimulerer kollagen-syntesen

Sammenfatning: 356 patienter, som led af forskellige former for degenerative ledsygdomme, blev behandlet med en oralt ordineret en specialgelatine. Behandlingsperioden gik fra 3-12 måneder.

I de fleste tilfælde kunne lidelserne tydeligt bedres eller helt fjernes, hvilket viste sig ved et mindre for­brug af ikke-steroidale antireumetika og en reduktion i den intraartikulære injektionshyppighed. Go­narthroser behandledes særligt vellykket, coxarthroser i mindre grad. Uønskede bivirkninger optrådte ikke, mavetålsomheden var god. Det undersøgte præparat er således et positivt bidrag til behandlingen af artroser.

Degenerative ledsygdomme møder den praktiserende læge dagligt. De er verden over en af de vigtigste årsager til tidlig invaliditet og har dermed en stor samfundsøkonomisk betyd­ning. Halvdelen af befolkningen lider allerede i 35 års alderen af degenerative ledforan­dringer. I 55 års alderen er næsten alle ramt. Derfor er en rettidig, effektiv og bivirk­ningsfri behandling af stor betydning.

Enhver artrose begynder med en beskadigelse af ledbrusken. En lang række faktorer bidrager hertil: ældingsprocessen, overbelastning af bevægeapparatet, genetiske faktorer, stofskiftesyg­domme, akutte og kroniske traumer, betændelsestilstande i leddene osv.

Artroser udvikler sig for det meste snigende og giver i begyndelsen næsten ingen gener. Først med tiltagende brusktillukning sker der en stærkere nedsat bevægelighed, senere indtræder der stødvis smertefulde betændelsestilstande i ledkapslerne.

Til den symptomatiske behandling har man fysikaliske midler som varmebehandling, massage og bevægelsesterapi, medicinsk har man midler som ikke-steroidale antireumatika og kortikosteroi­der. Igennem flere år er interessen vokset for midler, som tilfører kroppen byggesten, der er nødvendige for opretholdelsen af knoglesubstansen og dens funktionsduelighed.

Baggrunden herfor er denne:
Brusk består i det væsentlige af chondrocyter (bruskceller), knoglefiberstrukturer og den homo­gene mellemsubstans. Chondrocyterne er her de eneste levende elementer: de producerer de øv­rige knoglebestanddele. Bruskens funktioMduelighed er derfor afgørende afhængig af disse cel­ler.

Resultater
I de fleste tilfælde bedømte patienterne virkningen som "god" eller "meget god". Kun i tre til­fælde (0,8%) angav patienterne ingen virkning. Næsten alle gonartroser blev efter indtagelsen af, som regel efter 6 måneder, så meget forbedret, at de hidtil nødvendige ikke-steoridale antireu­matika kunne reduceres.

Disse meget positive resultater står over for behandlingsresultaterne hos patienterne med coxar­troser og hvirvelsøjle-syndrom ved degenerative forandringer. Her kunne kun registreres en for­holdsvis ringe nedsættelse af forbruget af antireumatika.

Uønskede bivirkninger blev ikke konstateret hos nogen af patienterne, tålsomheden for maven var god. Nogle patienter udviklede dog en vis afvisende holdning over for gelatine/L-cystin med yogurt. En glædelig bivirkning oplystes af de fleste patienter: negle- og hårvækst forbedredes betydeligt.

Facit
Anvendelsen af Brusk-Lenk pulver har vist sig ar være problemfri og i langt de fleste tilfælde overordentlig virksom, især ved knæ- og fingerledartroser. Det er prak­tisk taget uden bivirkninger, accepteres godt af patienterne, fører til en tydelig bedring af gener­ne og til en drastisk reduktion af behovet for yderligere medikamenter. Antallet af intraartikulæ­re injektioner kan reduceres til et minimum. På grundlag af virkemekanismen kan man godt reg­ne med, at en yderligere ødelæggelse af brusken kan standses eller i det mindste forhales. Af denne grund bør midlet sættes ind så tidligt som muligt.

Kilde Terapiewoche 39, 43.

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012