Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Bognyhed: Patienthåndbog

Det danske sundhedsvæsen er en jungle af fejl, forkert medicin, infektioner og manglende medbestemmelse og gennemsigtighed. Men nu har Lone Scocozza, professor i folkesundhed og kritisk medlem af Patientklagenævnet, og Karsten Skabwo-Jensen, formand for Patientforeningen Danmark, sammen skrevet "Patienthåndbog", der skal ruste borgerne til at klare sig bedre, når de får kontakt med sundhedsvæsenet. Uden god information om rettigheder og pligter står patienterne for svagt og får aldrig et nogenlunde ligeværdigt forhold til læger og sygeplejersker.
 
"Bogen dækker alle de tænkelige aspekter, der kan opstå i kølvandet på et sygdomsforløb", skriver Ekstra Bladet, som råder læserne til at købe bogen før deres læge. JydskeVestkysten kalder bogen for patientens bedste ven og skriver: "En rigtig god og overskuelig opslagsbog med hjælp til at finde rundt. Køb den og sæt den på din hylde - måske får du og din familie brug for den, før end du aner. Den er som en god ven, rar at have ved hånden, når du har brug for hjælp og støtte til at finde rundt i sundhedsvæsenet." Og anmelderen Holger Ruppert skriver i Lokalavisen Frederiksberg, at bogen er lidt af en bibel med gode anvisninger om, hvad man gør. "Burde være et "must", så er man godt rustet, hvis 13 er ude."
 
"Patienthåndbog" indeholder f.eks. oplysninger om det frie sygehusvalg, reglerne for aktindsigt, klageanvisninger, beskrivelse af erstatningssystemet, regler for brug af bisidder, beskrivelse af informeret samtykke og ventetidsoplysninger. Dertil kommer opslagsartikler om medicinalindustrien på internettet, deltagelse i medicinske forsøg, tilskudsregler, vaccinationsskader osv.
 
Udover opslagsartiklerne fra A til Å er der en ordforklaring over hyppigt anvendte medicinske udtryk, gode råd ved hospitalsindlæggelse, eksempler på skriftlig kommunikation - en stor hjælp, hvis man vil klage, søge erstatning eller kontakte Ombudsmanden - lov om patienters retsstilling samt vigtige adresser og telefonnumre.
 
"Patienthåndbog" af Lone Scocozza og Karsten Skawbo-Jensen, Gads Forlag
202 sider, 199 kr.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012