Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Zinkmangel kan give eksem og diarré

Zinkmangel er en upåagtet bivirkning ved for ensidig ernæring. Et voksent menneske har kun behov for 15 mg zink om dagen, men selv om denne mængde er forsvindende lille, er zink næst efter jern det sporstof, der optræder hyppig i fysiologiske processer hos både mennesker og dyr.

Normalt er det ikke noget problem at få dækket det daglige behov for zink, da både kød, skaldyr, ost og fisk er gode zinkkilder. Vegetarer kan også nemt få dækket deres zinkbehov gennem bl.a. nødder, korn, ris, ærter eg, bønner. Alligevel får en del mennesker herhjemme zinkmangel, og resultatet viser sig efter to-tre måneder som eksem ved mund og næse på hænder og fødder. Andre symptomer på zinkmangel kan være diarre, depression, natteblindhed eller feber. Alvorlige tilfælde af zinkmangel eller dårlig optagelse af zink kan medføre en svækkelse af kroppens samlede immunforsvar, skriver lægerne Hanne Tønnesen og Else Bruggert Rasmussen i Ugeskrift for Læger.

For gravide er det særlig vigtigt at få zink nok. Gravide kvinder har brug for 20 mg zink daglig, og dækkes dette behov ikke, kan det i alvorlige tilfælde øge abortrisikoen.

Spædbørn har kun behov for 3-5 mg zink daglig, og deres behov dækkes nemt, da optagelsen af zink fra modermælk sker særligt let.

Zink mod læsebesvær
Ordblindhed skyldes måske ganske enkelt mangel på zink.

En gruppe engelske forskere har målt mineralindholdet i håret hos ordblinde børn, og de er kommet frem til, at mængden af krom og især zink er lavere end normalt.

Det første symptom på zinkmangel er sart hud.

Zink findes i forholdsvis store mængder i f.eks. lever og groft brød. Man skal have mindst 15 mg om dagen, men det får de færreste mennesker. Se i skemaet, hvilke madvarer der er rige på zink.

Natur-Drogeriets Zink tabletter, hvis kosten ikke er dækkende – ikke tilsat farve-, aroma- eller konserveringsstoffer - når zink skal være praktisk, prisgunstig og synkevenlig!

 

mg zink pr. 100 gram

Hvedekim

17,8

Hvedeklid

16,2

Svinelever

6,8

Havregryn

4,5

De bedste kilder til zink er hvedekim og hvedeklidNatur-Drogeriets Zink, hvis kosten ikke dækker
– uden sukker, farve-, aroma- eller konserveringsstoffer

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012