Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kreatin - benzin til kroppen

Efteråret og vinteren står for døren med sine solløse, grå dage og bringer e­nergiforladthed og ubehag med sig. Selv huden synes at få et dødt og slapt præg. Man er træt og gider ikke foretage sig noget, og sommerens energi er som blæst væk. Huden ældes, håret bliver glansløst, og neglene knækker. Utilfredshed og dårligt humør breder sig. Hvordan kan det nu være?

Natur-Drogeriets Kreatin Victory - når kreatin skal være virksom, prisgunstig og fri for sukker, farve- og aromastoffer

Om sommeren bevæger vi os mere. Havearbejde, gåture og bare det at opholde sig i den friske luft giver flere kræfter. Stofskiftet fungerer optimalt. Det er grundlæggende sådan, at sommeren gør os mere effektive. Den styrker kroppen, giver et godt muskelkorset med stram hud, og vi kan bedre klare kropslige og mentale anstrengelser.

Kreatin er kroppens vigtigste lager af hurtig energi. Denne naturlige aminosyre lagres hovedsagelig i musklerne og optages gennem kosten på samme måde som vitaminer. Kreatin findes primært i kød og fisk. En vigtig kreatinkilde er f.eks. sild fra Østersøen: 2 g kreatin pr. 100 g sild.

Kreatinværdien siger noget om stofskiftets kvalitet. Jo højere værdi, desto bedre kondition. Sports­udøvere har således en meget høj værdi. Er kreatin-lageret tomt, kan kroppen syre til og blive ud­mattet. Affaldsprodukter fra stofskiftet aflejres i vævene, og mælkesyren i blodet (laktatværdien) forøges. Det varer længere, inden man er kommet sig over fysisk anstrengelse. Jo større kreatin­lager, jo mere energi har man til rådighed. Præstationsevnen og handlekraften øges.

Kilsejord er en af naturens elementære byggestene, som specielt findes i bindevæv, hud, hår og neg­le. Mangel på kiseljord viser sig som rynket hud, glansløst hår og skøre negle, der flækker for et godt ord. Kiseljord er grundlaget for fast bindevæv og en glat hud. Som sidegevinst bliver håret kraftigere og neglene stærkere. Kiseljord er med til at transportere slagger væk fra kroppens væv.

Dr. Roland Kaske, leder af Kuratorium Thera-Fit für ganzheitliche Prävention, anbefaler et aktivi­tetsprogram med en sund kost til efterårsmånederne. Som et naturligt tilskud til kosten bør man tage en kombination af kreatin og kiseljord. Dermed forener man fordelene ved begge aktive stoffer - aktivering af stofskiftet og lettere transport af slagger ud af kroppen.

Videnskabelige undersøgelser med kreatin foretaget i Japan, USA og Tyskland i de måneder, hvor kroppen er mest belastet, viser tydeligt, at kombinationen af kreatin og kiseljord giver en højere præstationsevne, hurtigere restitution efter belastninger, øget tolerance over for stress og mindre træthed. Kort sagt: Kroppen føler sig vital og i form både udvendigt og indvendigt.

Oktober 1996

Natur-Drogeriets Højaktive Spisekisel - når kisel skal være virksom, prisgunstig og fri for sukker, farve- og aromastoffer.
Kiseljord er ikke bare godt for huden,
men også af afgørende betydning for håret.

 

 

Føler du dig nedtrykt og energiforladt?
Kuratorium Thera-fit beskæftiger forskere inden for ernæring, bevægelse og mental sundhed - og de giver følgende praktiske anbefalinger:

Læg en eller anden form for motion ind i din dagligdag - hver dag. Begynd at gå en tur hver aften. Bevægelse modvirker dårligt humør.

Spis mindre. 5 måltider om dagen. Et mellemmåltid ved 11- og 15-tiden forhindrer præstationsdyk.

En kold dusche efter det varme bad hver morgen sætter skub i energien og styrker immunforsvaret.

Sørg for at opbygge et godt socialt miljø omkring dig. Omgiv dig med venner mindst én gang om ugen og glem de mentale bryderier.

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012