Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Brystkræft og fedtholdige fødevarer

Vigtigheden af en fuldstændigt ren krop blev fornylig understreget af en undersøgelse offentliggjort i Wall Street Journal. Denne undersøgelse beviste, at der er en sammenhæng mellem fedtholdige fødevarer og brystkræft hos kvinder. En kost med meget fedt, siger undersøgelsen, har en forbindel­se til brystkræft.

Igennem nogen tid har sundhedsmyndighederne haft en stærk mistanke om, at en kost, der indehol­der store mængder fedtstoffer fra mælke- og kødprodukter, kan øge risikoen for brystkræft hos nogle kvinder.

Desuden har befolkningsundersøgelser peget i retning af, at antallet af brystkræfttilfælde er højest i de lande, hvor kosten indeholder mest fedt.

Nu skriver Journal of the National Cancer Institute i en af de seneste udgaver af bladet, at forskere ved universitetet i Toronto har gennemført en undersøgelse med deltagelse af 56.000 kvinder - en undersøgelse, der viser, at risikoen for at udvikle brystkræft stiger i takt med indholdet af fedt i kvindernes kost. Undersøgelsen viste, at for hver 77 g fedt (svarende til 693 kalorier), kvinderne spiste pr. dag, steg deres risiko for at udvikle brystkræft med 35%.

Desuden fandt undersøgelsen belæg for, at en kvinde, hvis fedtindtag udgør 47% af hendes daglige kalorieindtag, havde en 50% højere risiko for at udvikle kræft sammenlignet med en kvinde, hvis fedtindtag kun udgør 31% af kalorieindtaget.

Aldrig før i vores civilisation har det være så vigtigt at have en ren krop - fri for de giftstoffer, som kan hindre vores guddommelige ret til et sundt helbred.

Træning, kalorier, fedt og kræft
Pentagon City,  Virginia, 4.-5. september 1991
Eivind B. Thorling og Søren Cold
Kræftens Bekæmpelse, Århus, afdeling for kost og kræft, og Odense Sygehus, onkologisk afdeling.

Et betydeligt antal publikationer har i de senere år vist, at fedt, lipider og kalorier er risikofaktorer også i cancersammenhæng.

Det har imidlertid aldrig været klart, hvorvidt man i sine råd til befolkningen skulle anbefale en mindre fedtindtagelse eller anskaffelse af en cykel. Med andre ord: Er fedt farligt, cancerpromove­rende mv. som sådant, eller er det først farligt, når det går galt med energibalancen, således at et overskud ophobes på kroppen?

Kilde: Ugeskrift for Læger 153/48, 25. november 1991, Videnskab og praksis.

Health News 2005

 

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012