Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hørfrø- og græskarkerne-olier hjælper mod BPH

Allerede i 1940’erne gav lægerne 19 BPH-patienter et tilskud af Omega 3-fedtsyrer (alfa-linolen­syre) og Omega 6-fedtsyrer (alfa-linolsyre). Et af forsøgets resultater var, at 12 ud af de 19 mænd efter nogle uger var i stand til at tømme blæren fuldstændigt. Det er en vigtig kendsgerning, efter­som resturin ofte kan udløse en infektion. Desuden slap 13 af mændene for at stå op om natten for at lade vandet.

Fedtsyrer hæmmer betændelse i prostata. Essentielle fedtsyrer fremmer dannelsen af de hormonlig­nende prostaglandiner, som forebygger en meget stor vækst i prostata, i og med at de forhindrer, at testosteron binder sig til prostata. Essentielle fedtsyrer er desuden stærkt betændelseshæmmende og antibakterielle stoffer. Tag dagligt 2 spsk. hørfrøolie og 1 spsk. græskarkerneolie (eller 4-6 Progræsolie kapsler). Græskarkerner indeholder pæne mængder zink, steroler og steroliner samt essentielle fedtsyrer, som er vigtige for behandlingen af BPH.

Tranebær til urinvejene

Tranebær er et af de bedste, naturlige våben mod cystitis (blærebetændelse) og infektioner i urinve­jene. I mange år har lægerne anbefalet patienter at drikke tranebærsaft for at forebygge betændelse i urinvejene.

Tidligere troede man, at denne saft gjorde urinen så sur, at bakterierne blev dræbt. Men dr. Anthony Sabota fra universitetet i Youngstown, Ohio, fandt en anden forklaring: Tranebærsaften hindrer bak­terierne i at sætte sig fast på blærevæggen, således at de bliver skyllet ud af kroppen, inden de kan nå at udløse en betændelsesreaktion.

Mænd med BPH, som ikke er i stand til at tømme blæren fuldstændigt, kan muligvis forhindre be­tændelse ved at drikke tranebærsaft. Saften må ikke indeholde sukker eller kunstige sødestoffer - sukker er jo som bekendt med til at svække immunforsvaret. Man kan også få kapsler med tranebær­ekstrakt.

Det rigtige fedt

Vi ved, at prostatakræft forekommer oftere i lande, hvor mænd spiser mættet fedt og kød i store mængder. Kræftrisikoen er lavere i lande som Japan, hvor man spiser mere frugt, grønt, soja og ris. Desuden har man påvist, at japanere, der udvandrer til USA - dvs. til et land, hvor der traditionelt spises meget kød - hyppigere udvikler prostatakræft end japanere, der lever i Japan. Selvom der ingen sammenhæng er mellem BPH og kræft, har kosten - og frem for alt den mængde fedt, vi spiser - en indvirkning på prostatas generelle sundhedstilstand.

I en artikel med titlen ”Lavere forbrug af skadeligt fedt bremser udviklingen af prostatakræft” for­tæller Jack Challem, udgiver af informationsbladet Nutrition Report, om et forsøg, hvor forskere podede mus med prostatakræftceller. Efterhånden som svulsten begyndte at vokse, delte de dyrene i to grupper, som fik samme form for foder - bortset fra en forskel i indholdet af majsolie. Efter 11 uger var svulsten hos de mus, som kun fik 21,2% fedt, kun halvt så stor som hos de mus, som havde spist 40,5% fedt. Forskerne skrev i Journal of the National Cancer Institute, at et reduceret fedtind­tag endog er i stand til at bremse væksten på en svulst, som allerede er målbar i størrelse. Desuden fastslog de, at PSA-værdien faldt i takt med reduktionen i svulstens omfang.

Health News 2005

 

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012