Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Brottrunk får dig glad gennem efteråret og vinteren

Hvad har tarmen med forkølelse at gøre? Svaret er: En hel masse! For 80% af vores immunforsvar, som bekæmper virus og bakterier, sidder i tarmen. Derfor er en velfungerende tarmflora af afgørende betydning for kroppens eget forsvarssystem. Et god tip til stabilisering af tarmfloraen og dermed til styrkelse af immunforsvaret er Brottrunk.

”Vores tarmflora er afgørende for vores immunforsvar”, siger ernæringsforskeren Christian Rieder fra Augsburg. ”Det lyder underligt for mange mennesker, men rent faktisk er det sådan, at hoved­parten af vores immunforsvar (80%) sidder i tarmsystemet. Man taler om det såkaldte tarmassocie­rede immunsystem. Det afgørende er, at dette immunsystem er i tæt indbyrdes afhængighed med tarmfloraen, som det træner og hjælper i kampen mod sygdomsfremkaldende stoffer”.

Tarmen: Immunforsvarets kommandocentral
Tarmens immunforsvar sørger døgnet rundt for at lukke af for de skadelige stoffer, som er kommet ned i tarmen. Samtidig holder det - sammen med gavnlige mælkesyrebakterier - sygdomsfremkal­dende mikroorganismer og gærsvampe i skak. I den forbindelse er det særligt vigtigt at kunne skel­ne mellem ven og fjende, for hvis næringsstoffer, der egenligt er ganske harmløse, bliver identifice­ret som fjender, overreagerer immunsystemet.

Og så kan der opstå betændelsesreaktioner, intolerance og allergi. Dette er blot med til at understre­ge, hvor kompliceret og samtidig hvor vigtigt den immunlogiske udskillelse i tarmen er. Og ikke nok med det - tarmimmunforsvaret er samtidig kommandocentralen for kroppens eget forsvar. Der­for er en intakt tarmflora så afgørende for hele immunforsvaret.

En forstyrret tarmflora gør os mere modtagelige for forkølelser og lignende i den kolde del af året. Årsagerne til en forstyrrelse af tarmfloraen kan - ud over en forkert kost - være stress, miljøgifte og ikke mindst antibiotika. For at styrke tarmfloraen råder flere og flere læger og ernæringseksperter til at spise en kost, der indeholder levende mælkesyrebakterier.

På dette område har Brottrunk gennem mange år vist sit værd. Den biologiske drik af gæret mælke­syre indeholder 5 mio. levende bakterier pr. ml. Den indeholder ingen alkohol og kun meget få kalorier.

Sjældnere forkølet med Brottrunk
Hvis man drikker Brottrunk regelmæssigt, bidrager de værdifulde mælkesyrebakterier til stabilise­ring af tarmfloraen og styrker dermed immunforsvaret.
Allerede for over 10 år siden fastslog pro­fessor dr. Ronald Grossarth-Maticek på baggrund af en undersøgelse, at forkølelsessygdomme og influenza-infektioner var mindre hyppige blandt personer, der indtog Brottrunk.

Også dr. Markus Gaisbauer, medicinsk overlæge ved Malteser Klinik von Weckbecker i Bad Brückenau, anbefaler, at man dagligt drikker 2-3 glas Brottrunk for at give tarmfloraen optimale be­tingelser: ”Brottrunk er ikke kun gavnligt under og efter en antibiotikakur - også som forebyggelse er det naturlige probiotikum et værdifuldt bidrag til en stabilisering af tarmfloraen. Og en intakt tarmflora gør det langt sværere for forkølelsessygdomme at få fodfæste i kroppen”.

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012