Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Allergier - ofte dækker de over en ødelagt tarmflora

I de senere år er antallet af allergikere steget hastigt, og i dag er der således om­kring 20 mio. i Tyskland. Og det er et alarmerende tal - for blot 30 år siden var der mindre end det halve. Læger og naturbehandlere påpeger, at man ofte finder en ødelagt tarmflora hos allergikere. Med en tarmrensning kan man få fat om roden…

Allergi er en reaktion hhv. overreaktion i immunforsvaret mod bestemte stoffer. Det kan være mil­jøgifte eller metaller, men også mere harmløse stoffer som fødevarer, pollen og dyrehår. Begrebet allergi omfatter ud over høfeber, dyrehårs- og levnedsmiddelallergi også neurodermitis og astma. Bliver der ikke gjort noget, kan allergierne udvikle sig og ikke sjældent føre til astma-sygdomme.

Flere og flere skadelige stoffer i luften, jorden og vandet
Hvorfor antallet af allergikere i de sidste årtier er steget så drastisk, har forskerne endnu ikke klar­lagt. Man formoder, at en række udløsende faktorer - både hver for sig og sammen - kan have ført til denne alarmerende udvikling.

Ét aspekt er miljøforureningen. I løbet af det seneste årti har der samlet sig stadigt flere skadelige stoffer i luften, jorden og vandet. Det være sig pesticider fra landbruget, skadelige stoffer fra indu­strien eller trafikken, f.eks. dieseludstødning og de ofte omtalte fine støvpartikler. Mennesket kan ikke undgå disse belastninger og optager stoffer enten fra luften eller via kosten.

 

Det har også været genstand for diskussion, om børn er udsat for overdreven hygiejne. Børn har nemlig brug for deres daglige dosis ”skidt” for at opbygge et velfungerende immunforsvar. Hvis immunforsvaret i barndomsårene ikke har tilstrækkeligt at lave, kan det hurtigt gå grassat og rette sig mod stoffer, der egentlig er ganske harmløse, f.eks. i levnedsmidler.

Også stress kan være en udløsende faktor for allergiske reaktioner. Men uanset hvad den udløsende faktor er, ligger der ofte en forstyrret tarmflora bag mange allergier. Den tyske neurodermitis-fore­ning har ved undersøgelse af patienters afføring konstateret, at hos alle patienter med neurodermitis, allergi og astma var der tale om en formindsket eller stærkt forstyrret tarmflora.

Positive erfaringer med probiotiske levnedsmidler
Dr. Markus Gaisbauer, medicinsk direktør for Malteser Klinik von Weckbecker i Bad Brückenau, satser på at opbygge et sundt tarmsystem ved behandling af allergier. I et observationsstudie foreta­get under hans ledelse drak en gruppe allergikere igennem ét år dagligt en flaske Brottrunk, en gæ­ret mælkesyredrik med fem millioner probiotiske mælkesyrebakterier (fra brød) pr. milliliter.

Gaisbauer er begejstret: ”85% af patienterne havde det bedre eller endog meget bedre efter regel­mæssig indtagelse af Brottrunk. Det viser, hvor vigtig tarmfloraen er. Nogle patienter kunne endda helt holde op med at tage den medicin, som de i over 20 år havde været nødt til at tage”.

Dette resultat er blot ét i en lang række af positive erfaringer med probiotiske levnedsmidler. ”Alle­rede for 10 år siden fastslog dr. Peter Scholz, at børn af allergiske mødre, der drak Brottrunk under graviditeten, næsten uden undtagelse kom til verden som allergi-frie, også i tilfælde, hvor faderen var allergiker”, siger Gaisbauer. Foreningen for børnelæger i Bad Orb henviste for nylig til andre forsøg, som har vist, at de såkaldte probiotika kan sænke det stigende antal tilfælde af allergi, som er dukket op i løbet af det sidste årti.

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012