Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

To spændende præparater styrker immunforsvaret og bekæmper reuma og gigt

Mange bær indeholder særlig høje koncentrationer af de beskyttende antioxidanter - de stoffer, der beskytter mod for høj tilførsel af ilt til kroppens celler, hvad der medvirker til at give kræft.

Læge og ernæringsforsker: Hyben er bedst!
"Jordbær, hindbær og blåbær bidrager især til at mindske kræftfaren. Men allerbedst er dog hyben," siger læge og ernæringsforsker Jan Øivind Moskaug, Institut for Ernæringsforskning i Norge, der er blandt deltagerne i en kræftkongres lige nu i den norske hovedstad.

Sammen med 12 andre nordiske ernæringsforskere forsøger han at fastlægge koncentrationen af kræfthæmmende stoffer i bær og frugt, så man bliver i stand til at udarbejde anbefalinger med hensyn til daglige doser.

Forskerne er klar med præcise anbefalede dagsdoser af frugt og bær i kampen mod kræft inden for de næste fire-fem år.

Øivind Moskaugs foreløbige råd er dog ganske enkelt:

"Jo flere bær, des bedre. Det er dog ikke antioxidanterne alene, som kan holde kræften på afstand. De virker sammen med andre stoffer i bærrene," siger forskeren, der har lavet forsøg med både mus og unge studenter, der er blevet fodret med bl.a. ekstrakt af jordbær.

"Vi har så taget blodprøver, og resultaterne har i høj grad støttet vores teorier."

Hyben mod reuma og gigt
Danske forskere har i 2002 dokumenteret, at hyben indeholder et stof, der virker mod ledegigt ved at hæmme betændelsesprocesserne. En norsk undersøgelse underbygger de positive resultater af den danske undersøgelse. Odd Warholm, ortopædkirurgisk overlæge og leder af et forskerteam på Vestfold Central Sygehus i Tønsberg, undersøgte 100 patienter med diagnosticeret slidgigt.

Gruppen, der blev behandlet med hybenpulver, fik øget bevægelighed og havde – sammenlignet med placebo-gruppen – færre smerter og lettere ved at klare f.eks. indkøb, rengøring og ind- og udstigning af bil. Desuden havde de mere energi og bedre søvnkvalitet.

Vi har undersøgt det danske hybenmarked og fundet frem til, at den billigste hyben er Natur-Drogeriets Hybenpulver med kerne (forhandles i groft og fint pulver og i kapsler). Denne hyben er testet for pesticider og tungmetaller. Man kan ved at ringe til firmaet på telefon 86 92 33 33 få tilsendt en gratis hybenprøve.

Venustorn® er effektiv og billig ved artrose
Den antiphlogistisk (betændelsesbekæmpende) og analgetisk (smertelindrende) virkning af VenustornÒ hviler i dag på et solidt videnskabeligt grundlag. Den tyske Kommission E udarbejdede 1990 en positiv monografi.

Særligt imponerende: Prof. dr. Sigrun Chrusbasik i byen Freiburg, Tyskland, sammenlignede præparatets effektivitet med den traditionelle konservative terapi ved rygsmerter (NSAR og sygegymnastik). Resultat: I begge grupper aftog smerterne efter seks ugers behandling i lige grad, nemlig omkring 37%. Men den traditionelle behandling er ca. fire gange dyrere (medicin plus sygegymnastik).

Kilde: Tysk Apotekerpraxis, 10.7.2000

Mit Helbred 8, 2002

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012