Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Naturen mod gigten…

Det lyder som et referat fra en sportskamp, men er faktisk det foreløbige resultat af forskning om hybens virkning på gigtlidelser.

Allerede nu støtter de derfor de mange gigtplagede dan­skere, som har oplevet, at hyben lindrer deres smerter. Undersøgelserne viser nem­lig, at hyben har en bemær­kelsesværdig effekt på de hvide blodlegemer. Forskerne forklarer til Jyske Vestkysten virkemekanismen således:

"Ved slidsgigt ser vi en kraftig vandring af en bestemt type hvide blodlegemer. Når de når frem til gigtområ­derne, dannes de såkaldte frie radikaler, som giver vævsskader, smerter og hævelser.

Hyben hæmmer blodlege­mernes vandring og mind­sker dannelsen af de frie ­radikaler. Produktet kan ikke helbrede gigt, men det er op­lagt, at det lindrer".

Hyben, som er en gammel lægeurt, indeholder en lang række stoffer - et moderne amerikansk værk om plantemedicin opregner over 80 forskellige medicinsk rele­vante bestanddele, bl.a. fla­vonoider, saponiner, vitami­ner, mineraler som selen, zink mv.

Hvordan alle disse stoffer vir­ker sammen i organismen, ved man ikke i dag, men de mange samstemmende solstrålehistorier, der i de se­nere år er kommet frem om danskere, der er sluppet af med mange alvorlige lidelser, er i sig selv et overbevisende vidnesbyrd.

Sandsynligvis kan hyben også styrke immunforsvaret og bedre den generelle tilstand hos raske mennesker.

Dansk presse advarer mod landevejshyben. Berlingske Tidende fortalte d. 16. august 1996, at politiet nu skred ind imod folk, der plukker hyben ved landevejene.

Århus Stiftstidende skrev d. 18. oktober 1996, at hy­benplukkerne tilsyneladende ikke spekulerede på indhol­det af bly og benzen i lande­vejshyben.

Bly ophobes i blod og knogler og giver forstyrrelser i be­vægelsesevnen, skader blod­dannelsen samt nerver og ny­rer, benzen forstyrrer hjerterytmen og blodet og er kræftfremkaldende.

Morgenavisen Jyllands-Po­sten gjorde d. 13. august 1996 opmærksom på, at det ikke mindst er på Langeland, at pensionister, arbejdsløse og andre skaffer sig en pæn ekstraindtægt med hyben­plukning.

Kilde: Magasinet SUNDHED & VELVÆRE - 2650 Hvidovre 1997.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012