Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Valnødder får sundhedsstempel

Valnødden er som den første fødevare blevet godkendt til at bære den amerikanske sundhedsstyrelse, FDA's nye sundhedsmærke ”qulified health claim”, fordi forskning tyder på, at valnødder kan forebygge hjertekar-sygdom. Mærket er en del af FDA's indsats for at påvirke den amerikanske befolkning til at spise sundere.

FDA har i forvejen tilladt industri­en at promovere fødevarer med do­kumenteret positiv virkning på hel­bredet. Det nye ved 'den kvalificere­de sundhedspåstand' er, at der fin­des forskning, der tyder på - men ik­ke beviser - varens helsebringende egenskaber. Derfor er der også stor modstand mod mærket i videnska­belige kredse, deriblandt i de ameri­kanske lægers organisation, The American Medical Association. Ifølge lægernes blad, American Medical News, har to forbrugergrupper an­lagt sag for at for­søge at stoppe mærket ad rettens vej. Den ene, The Public Citizen He­alth Research Group, fordi den mener, at mærket baner vej for, at en række fødevarer kan ende med at få en officiel anbefaling på et dårligt doku­menteret grundlag.

FDA har godkendt det nye mærke til hele og hakkede valnødder. Der­for vil de amerikanske forbrugere kunne læse på emballagen, at de har godt af at spise 1,5 oz (40-45 gram) valnødder om dagen, fordi det sand­synligvis forebygger iskæmisk hjer­tesygdom. I teksten understreges det, at valnødderne - som jo indeholder fedt - skal spises som led i en fedt- og kolesterol­fattig kost.

Andre fødevarer, som er sand­synlige kandidater til at få FDA's nye sundhedsmærke, er ifølge American Medical News en række andre nødder, grøn te, fordi det muligvis mindsker risikoen for kræft.

 

Health News 2004

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012