Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Havalger rige på organisk fluor

Af Julian Vøldan

Vi bringer her et interessant uddrag af et brev fra en af vore hollandske abonnenter, sygeplejerske, frk. Florence Romkema:

. . Min læge har givet mig et tidsskrift, hvori han selv skriver mange artikler, og deri var en artikel skrevet af ham med titlen ”Alger, organisk havernæring”. Han havde fået brev fra en amerikansk læge, dr. J. V. Wachter, direktør for ”The organic sea-product corporation” i San Fransisco angående dette emne. Dr. Wachter begyndte med sine undersøgelser i 1920, idet han især undersøgte alle havplanter, som vokser langs kysterne. Han undersøgte også kystbefolkningerne, som for en stor del lever af disse alger. Disse menneskers sundhedstilstand var udmærket, og de havde en stor modstandskraft. - Først i 1932 fandt han den bedste sammensætning, som består af 8-14 slags alger, som vokser ved Atlanterhavskysten, og i 1951 blev så ”The organic sea-product corporation” grundlagt. Fabrikken fremstiller forskellige algeprodukter, såvel i tabletform som i pulver, piller og småkager.

I den stille sæson henter fiskere algerne med specialfremstillede maskiner, og disse alger bliver så tørret og bearbejdet til de ovenfor nævnte pro­dukter. Deres vigtigste indhold er 38 forskellige mi­neralstoffer og sporelementer, og det allervigtigste er, at disse mineralstoffer og sporelementer forekommer i organisk tilstand.

Også dr. Ralph Bircher skriver i ”Umschau” i ”Der Wendepunkt” af januar 1956 om havalger og siger, at de indeholder de mest nødvendige og værdifulde mineralstoffer og sporelementer i plantebundet, altså organisk form. Jernindholdet er fem gange så stort som i fuldkornshvedemel, og jodindholdet 22.000 gange så stort! Endvidere indeholder havalger 12 gange så meget fluor i organisk form som noget andet kendt næringsmiddel.

Det er velkendt, at de for øvrigt meget enkelt levende japanere, og i særdeleshed fiskerne, for det meste kan takke brugen af 72 slags havalger for deres modstandskraft. Dertil kommer endelig, at havalgerne har en speciel anti-biotisk egenskab, i særdeleshed hvor det gælder betændelser i galdeblære, urinblære og pandehule. ”Og,” siger min læge til slut i sin artikel, ”det var at ønske, at disse værdifulde næringsmidler kunne skaffes til en rimelig pris også i vort land.”

- Ja, det ville jeg også ønske. Jeg tænker, at De allerede har hørt om dette før, da der jo også i Norge bliver forarbejdet alger til Taremel osv.”

Vi finder dette brev særdeles interessant netop i forbindelse med den foregående artikel om fluor, for i Blanka Björgans pjece foreslås det, at man skal lave fluortabletter af organisk fluor, som altså ikke akkumuleres i kroppen, og af ovenstående brev ser det ud til, at denne organiske fluor bedst kan skaffes fra havalger. Det er vidunderligt, hvorledes naturen skaffer os alt, hvad vi behøver, når vi kun vil give os tid til at søge efter det i stedet for altid at løbe til kemikerne for at bestille kunstige, og ofte giftige kemikalier.

NY TID OG VI, Nr. 5 - 1957

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012