Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Knuden der kom - og gik på 8 dage

Brev af 11.3.1980: Den 16. februar (ny­månedag, altså en dag med stærk kos­misk stråling, ifølge Julia Vøldan) op­dagede jeg om morgenen en knude under min venstre arm, den var på størrelse med en hasselnød, hård, varm og meget øm, hvilket også »strå­lerne«, der udgik derfra, var. - Jeg blev forbavset, chokeret, faktisk følte jeg, at den var min fjende. Jeg skriver dette, fordi jeg inden en uge var i stand til at betragte den som en hjælpsom ven, tale fortroligt med den, faktisk at sige den tak.

16. februar var 1. dag.
2. dag var knuden ligedan.
3. dag, en mandag, ringede jeg om morgenen til Julia Vøldan, som jeg har kendt i mange år. Hun henviste mig til Ny Tid og Vi nr. 3/1979, hvori der står en diæt mod knuder, og sagde, at jeg skulle køre den så strengt, jeg kunne. Vi talte os frem til, at kroppen de sid­ste par måneder forgæves havde prø­vet at råbe mig op: Megen kløe under arme og ved tarmåbning, umuligt at bruge deodorantstift for svie, og nød­vendigheden af l Mogadon ved senge­tid, for blot at sove 5-6 timer, hvilket ikke er nok.

Vi vidste at jeg var en plus-type, og jeg selv vidste at jeg havde spist og drukket en hel del udvidende føde og drikke, således at mit blod måtte være udvidende, og knuden måtte antages at være en minusknude, da den var »sprunget ud« på en nymånedag. Der­for blev vi enige om, at jeg straks skul­le gå i gang med følgende kur:

Morgendrik:   ½ liter bukkebladte, som jeg drak lidt efter lidt, 1 time se­nere morgenmad: Dampede kartofler samt forskellige revne grønsager (alt biodynamisk) f.eks. gulerødder, rød­beder, selleri, pastinak, grønkål, dertil en dressing af lidt solsikkeolie med rå løg og en tørret krydderurt i. Dertil 1 glas mælk, men desværre ikke rå mælk, som er det bedste. Jeg spiser mig ganske mæt.

1 time før frokost: 1/4 liter løvetandte. Frokost. Revne rå grønsager (de samme som om morgenen, men minus kartofler) med 75 gram afskallede mandler eller hasselnødder eller 2 spi­seskefulde solsikkefrø.

Eftermiddag: 1/4 liter løvetandte. Og ikke mere den dag, jeg vejede nemlig også 10 kg for meget, hvoraf de 4 alle­rede er væk. Jeg holdt naturligvis op - og det for resten af livet - med at bruge deodorantstift eller spray - bruger nu i stedet lidt talkum.

Angående min søvn, så røg Mogadonerne i toilettet, og jeg sover nu som en kampesten fra 19.30 og 8-9 ti­mer frem (blot ikke den første nat jeg prøvede natursøvn). Fra kl. 4-5 om morgenen og til der bliver liv i huset har jeg en hyggelig og fantastisk effek­tiv arbejdstid, hvor bl.a. planlægning af dagen foregår, breve besvares, grønsager renses.

4. dag: Knuden uændret.
5. dag: Stadig knude, men stråler og ømhed væk.
6. dag: Knuden er lille og hård - kan næsten masseres væk. Jeg taler nu fint med den og siger den tak, fordi den kom, og fordi den tilsyneladende er på tilbagetog.
7. dag: Som 6. dag.
8. dag: Knuden er væk! Jeg er lettet, lykkelig og taknemmelig, og jeg tror, jeg tør sige: Noget klogere.

Jeg vil fortsætte kuren, da jeg stadig har kløe ved endetarmen (syreover­skud og udskillelse af syre). Jeg fortsætter ligeledes med den tidlige af­tensøvn og med at få mest mulig moti­on. - Hvis jeg ikke tager et hvil i løbet af dagen, får jeg mod aften en svien under den arm, hvor knuden var.

Jeg vil sige til slut: »Tak lille knude, fordi du kom - og gik«.

Efterskrift af 18.3.: 1 måned efter knu­dens udbrud var der heller ingen øm­hed under armen ved træthed. Situati­onen er helt stabil. Dog fortsætter jeg kuren.

B. K.

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012