Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Gule hørfrø - den naturlige løsning

 Hver tredje tysker har problemer med maven og tarmsystemet. Deutsche Gesellschaft für Ernährung (DGE) peger på, at en kost med rigelige mængder frugt og grønt, et højt fiberindhold og relativt lidt fedt kan bidrage til at be­skytte mod kostbetingede sygdomme.

Kun en sund kost og regelmæssig motion hjælper mod mave-/tarmproblemer. Og i den sammen­hæng spiller fibrene en central rolle. Det var ikke noget problem for vores bedsteforældre at få til­strækkeligt med fibre - de gjorde nemlig en dyd af en nødvendighed og spiste en kost, der i over­vejende grad bestod af korn og hjemmeavlede grønsager - og som ikke indeholdt store mængder levnedsmidler af animalsk oprindelse.

I 1879 spiste man ca. 100 g fibre dagligt, men i dag ligger tallet på knap 25 g og er dermed under den retningslinie på 30 g, som anbefales af Deutsche Gesellschaft für Ernährung. Epidemiologiske undersøgelser viser, at et lavt fiberindtag går hånd i hånd med et stort antal tilfælde af tyktarms­kræft.

En af hovedrollerne i denne forbindelse spiller gule hørfrø, hvis sundhedsfremmende virkning allerede var kendt i lægekunstens spæde ungdom. Det er først og fremmest indholdet af fibre og slimstoffer i frøskallen, der giver hørfrøet dets ernæringsfysiologiske og sundhedsfremmende virkninger. I de se­nere år er man begyndt at dyrke specielle hørfrøsorter med et højt indhold af slimstoffer og en bedre frigørelse af disse stoffer. Men det er først nu i vores højtciviliserede samfund, hvor man kan iagtta­ge en drastisk stigning i antallet af patienter med mave-/tarmproblemer, at hørfrøet står over for sin renæssance.

I de fleste tilfælde kan fordøjelsesbesvær tilskrives ”livsstilsproblemer” som forkert kost, for lidt motion, stress, nikotin og alkohol. Og i mange tilfælde griber man til afførende midler. Men hvis forstoppelsen varer ved, uden at man gør noget for at afhjælpe den, kan disse midler ved lang tids indtagelse ødelægge nerverne i tarmen.

De gule hørfrø er i stand til at opsuge væske og svulme op, så de giver et tryk på tarmvæggen. Et tryk, som gør, at selv en træt tarm igen bliver sat i arbejde. Den store mængde tarmaktive fiberstoffer gør hør­frøene til et meget effektivt afførende middel på grund af deres evne til at opsuge væske. Det anbe­fales, at man indtager hørfrø hver morgen - og evt. før hvert måltid, hvis man står på tærsklen til en stressende periode. Hørfrø er 100% naturlige og uden bivirkninger. Hørfrø kan købes i helsekost­forretninger.

Tip: Hørfrø - en effektiv hjælp mod forstoppelse. Tag 1 spsk hørfrø sammen med 150 ml væske til hvert måltid.

Omega-3 fedtsyrer beskytter hjerte og kredsløb

De 5 vigtigste virkeområder i kroppen
- Udvider blodkarrene
- Forhindrer ophobninger i karrene
- Forbedrer blodets flydeevne
- Sænker kolesterolindholdet i blodet
- Sænker blodtrykket

 

 

 

 

Health News 2006

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012