Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hårdtslående grønsager

I vores tempofyldte, stressede samfund tappes kroppen hele tiden for energi, aktive enzymer og andre næringsstoffer. Den mad, vi vælger som forbrænding til vore celler og organer, er ofte ribbet for enzymer og fyldt med forurenende stoffer og gifte. Vi har hele tiden travlt, og det er svært - nogle dage umuligt - at få passet tre hovedmåltider ind i vores travle hverdag. Vi spiser kun få friske fødevarer - hvis vi overhovedet får noget, der er frisk. Ifølge tal fra det amerikanske landbrugsministerium er der på en almindelig dag 50% af os, der ikke spiser grønsager, 70%, der ganske vist får frugt og grønsager, men ikke noget, der indeholder C-vitamin, og 80% spiser ingen frugt og grønt med carotenoider. Faktisk er det færre end 10% af den amerikanske befolkning, der spiser to frugter eller tre portioner grønsager om dagen. Der må gøres noget!

Grøn energi med et væld af enzymer kan være løsningen. Grønne fødevarer, som f.eks. grøn byg, chlorella, spirulina, kelp og hvedegræs - alt sammen sprængfyldt med energi fra solen - indeholder kraftfuldt klorofyl, fantastiske enzymer, samt vitaminer og mineraler. Og ja, disse dynamiske grøn­ne fødevarer kan skam tages både morgen, middag og aften som modtræk mod træthed, stress og en dårlig kost.

Grønne fødevarer er grønne, fordi de indeholder store mængder klorofyl - det grønne pigment, som spiller en rolle i fotosyntesen. Klorofyl har mange helsebringende egenskaber, bl.a. en evne til at af­gifte kroppen, bekæmpe de skader, der forårsages af frie radikaler, og betændelsestilstande og øge dannelsen af iltbærende røde blodlegemer.

Det klorofyl, der findes i grønne fødevarer, giver en naturlig form for afgiftning, som fjerner de ska­delige stoffer både fra tarmen og fra andre væv. Og eftersom klorofylet er en naturlig afgiftning kan det også medvirke til at mindske dårlig lugt fra munden - derfor findes stoffet i mange produkter mod dårlig ånde. Klorofyl har desuden antioxidante og betændelseshæmmende egenskaber og an­vendes topisk i deodoranter og i produkter, der fremmer sårheling.

Grønne fødevarer indeholder desuden store mængder enzymer. Det meste af den mad, vi spiser, er forarbejdet, hvilket betyder, at der ikke findes aktive enzymer i den. Men aktive enzymer har vi mu­lighed for at få fra rå, friske fødevarer - bl.a. grønne fødevarer. Grønne fødevarer er glimrende kil­der til hundredevis af aktive enzymer - præcis som det er naturens mening.

Bio Chlorella
Chlorella er rig på næringsstoffer som proteiner, enzymer, vitaminer, mineraler og selvfølgelig klo­rofyl. Det indeholder B1-, B2-, B6-, B12-, C-, E- og K-vitamin samt beta-caroten, biotin, cholin, es­sentielle fedtsyrer, folsyre, inositol, inacin og pantotensyre. Chlorella anvendes til at forbedre fordø­jelsen, stimulere væksten af sunde bakterier og regulere kolesterolspejlet. Det styrker immunforsva­ret, har en stærkt virus- og svulsthæmmende virkning og er i stand til at reparere ødelagt DNA. Des­uden indeholder chlorella en unik gruppe af stoffer, som kan være med til at genopbygge beskadige­de organer og væv. Disse stoffer kaldes under ét Chlorella-vækstfaktor. Og endelig har materialerne i chlorellas cellevæg evnen til at fremme en normal peristaltik og absorbere giftstoffer fra tar­men.

 

Grøn Bio Intensity (grøn byg- og hvedespirer)
Grøn byg er en af de bedst udforskede grønne fødevarer - og den er måske den bedste form for grøn ”fast food”, der findes. Det skyldes formentlig, at saften fra unge bygplanter indeholder så mange næringsstoffer, herunder mineraler (natrium, kalium, kalk, magnesium, jern, kobber, fosfor, mangan og zink), enzymer og klorofyl. Man har erfaringer med, at grøn byg-ekstrakt kan behandle en lang række forskellige lidelse, bl.a. ledegigt, astma, hudproblemer, fedme, anæmi, forstoppelse, impo­tens, forhøjet blodtryk, diabetes, hjertesygdom, kræft og nyreproblemer.

Ifølge ekspert i grøn byg dr. Yoshihide Hagiwara indeholder grøn byg-ekstrakt alle de nødvendige enzymer for biologisk aktivitet. Han mener, at der findes over 3.000 enzymer i grøn byg-ekstrakt, bl.a. superoxid-dismutase, cytokrom-oxidase, katalase, peroxidase, fedtsyre-oxidase og transhydro­genase. En undersøgelse foretaget af professor Takayuki Shibamoto, ph.d. og direktør for afdelin­gen for miljøgifte ved University of California i Davis viste, at et antioxidantstof indeholdt i grønne byg-blade, kaldet 2-0-GIV (2-0-Glycosylisovitexin), er ligeså kraftigtvirkende som andre antioxi­danter, inkl. beta-caroten, C-vitamin og E-vitamin.

Kelp - (laminaria-algen) indeholder mange enzymer og mineraler, bl.a. kalk, jod, magnesium og ka­lium. Kelp anvendes til at reducere kolesteroltallet, sænke blodtrykket og behandle lidelser i mave-/tarmkanalen, åndedrætsorganerne, kønsorganerne og urinvejene. Desuden kan kelp muligvis have en kræftbekæmpende indvirkning. Forskere har iagttaget en øget forekomst af brystkræfttilfælde i Japan i løbet af de seneste årtier. Ved at sammenligne forskellige former for livsstil har de fundet frem til, at der blandt kvinder i landområderne, hvis kost stadig indeholder tang, var færre tilfælde af brystkræft end blandt kvinder, der spiste en mere moderne kost uden tang.

Unik Spirulina
Spirulina er en grøn fødevare, som gror vildt i søer under visse varme klimaforhold. Spirulina er rig på vitaminer, mineraler, enzymer, proteiner og essentielle aminosyrer. Den er også rig på essentielle fedtsyrer, specielt GLA (gamma linolen-syre), og beta-caroten. Desuden er den jern, der findes i spirulina, meget letoptageligt. Nyligt offentliggjorte undersøgelser tyder på, at spirulina ved regel­mæssig indtagelse muligvis er i stand til at forbedre immunforsvaret, nedsætte blodets indhold af kole­sterol, forbedre leverfunktionen og øge forekomsten af gode bakterier i mave-tarmkanalen.

 • Ekstrakt af grønne fødevarer
 • Er stærke antioxidanter
 • Hjælper kroppens immunforsvar
 • Reducerer betændelsestilstande (inflammation)
 • Opløser og de-aktiverer kræftfremkaldende stoffer
 • Er gavnlig for kredsløbet
 • Hjælper kroppen med at beskytte sig mod urenheder, der kan forurene den
 • Spiller en vigtig rolle i den overordnede vedligeholdelse af et godt helbred
 • Kan få dig til at føle dig energisk - uden koffein
 • Kan medvirke til at afgifte kroppen. Sørg for også at drikke otte glas vand à 2,5 cl hver dag
 • Indeholder en lang række forskellige næringsstoffer, der samarbejder synergistisk
 • Medvirker til at afbalancere mavesyren (grønne fødevarer er let basiske)
 • Kan medvirke til genopbygning af en sund tarmflora og kan dermed sikre en regelmæssig tarmfunktion
 • Er sikre for børn at indtage.

Undgå at blande dem med varme væsker, da varme ødelægger aktive enzymer.
Bland produkter med grønne fødevarer med vand eller ikke-syreholdige safter.

Det er stort set umuligt at overdosere - kan du forestille dig at få en overdosis grøn salat?

Dr. Cichoke er en internationalt kendt skribent, foredragsholder og forfatter. Han har skrevet over 300 artikler og 11 bøger, bl.a. The Complete Book of Enzyme Therapy, Enzymes and Enzyme Therapy: How to Jump Start Your Way to Lifelong Good Health og Enzymes: Nature’s Energizers. Blandt dr. Cichokes nyeste bøger er FAQs: All About Enzymes, The Back Pain Bible og The Secrets of Native American Herbal Formulas.

Health News 2006

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012