Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nigellafrø/sort kommen olie - naturlig hjælp til allergikere

Når det begynder at blive grønt om foråret, er det ikke alle, der glæder sig. 15-20 mio. tyskere ople­ver nemlig hvert år, at de lyse forårsfornemmelser fortrænges af en mørk skygge: De døjer nemlig med nyseanfald, løbende næse og rindende øjne.

Det er inden så længe igen højsæson for allergier, frem for alt høfeber. Naturen har imidlertid et ganske blidt middel, der kan være en stor hjælp til det afsporede immunsystem: Olie af sort kom­men. Denne olie indeholder en enestående kombination af flerumættede fedtsyrer, som virker har­moniserende på det overreagerende forsvar og lindrer de ubehagelige symptomer.

Essentielle fedtsyrer har stor betydning for allergikere
Det er indholdet og den enestående kombination af ca. 100 forskellige stoffer, der giver olien fra de sorte kommenfrøkapsler en immunstyrkende og -normaliserende virkning,. Sort kommen er i øvrigt ikke beslægtet med den kommen, der f.eks. anvendes i bagværk og ost.

Det er specielt de essentielle fedtsyrer, der er af stor betydning for allergikerne, og ren olie af sort kommen har med over 50% et usædvanligt højt indhold af disse umættede fedtsyrer. Den dobbelt­umættede linolsyre og den tredobbelt umættede linolensyre er der ekstra meget af. Menneskekrop­pen kan ikke selv producere disse umættede fedtsyrer og må derfor have dem tilført via kosten. Men på vores mellemeuropæiske spisekort er det overvejende mættet, dyrisk fedt, der dominerer. Aller­gikere anbefales derfor at tilsætte kosten sort kommenolie for dermed at bringe immunforsvaret til­bage på det rette spor.

Mine erfaringer viser, at en kosttilskudskur med sort kommenolie i en periode på 3-6 måneder har en god virkning. Og den sorte kommenolie er specielt velegnet til børn og unge, som ofte - igen ifølge mine erfaringer - er hårdere ramt af allergier, fordi det er et næringsstof, som på naturlig vis påvirker immunsystemet.

Allerede Hippokrates, den europæiske medicins fader, satte stor pris på oliens gunstige indvirkning på det forstyrrede immunsystem hos allergikere. Siden da har talrige videnskabelige undersøgelser påvist oliens virkning. Således viste en undersøgelse f.eks., at 70% af en gruppe på 600 allergikere fik hjælp ved indtagelse af olien. De led bl.a. af støv- og pollenallergi, generelt dårligt immunfor­svar og astma.

Indholdsstofferne harmoniserer immunforsvaret
Vær opmærksom kvaliteten på den sorte kommenolie. Tjek, at kapslerne indeholder en ren olie af god kvalitet af den ægyptiske kommenart ”nigella sativa”, for der findes en lang række andre sort kommen-arter, som ikke har nogen indvirkning på vores helbred. Kun hvis du køber ægte sort kom­men, kan du være sikker på, at den indeholder de gavnlige stoffer fra naturen. Omhyggeligt kontrol­lerede sort kommen-produkter af høj kvalitet findes som krydderi, olie og kapsler med kosttilskud og kan købes i helsekostforretninger.

Det er en god idé at kombinere sort kommenolie med vitaminer, f.eks. E-vitamin og B-vitamin­gruppen, som ligeledes bidrager til at holde immunsystemet i god stand. Og det gør, at du kan imødese den varmere tid med uden skår i glæden!

Blæs høfeberen et stykke. Forebyggelse og behandling af høfeber - så tidligt som muligt inden sæ­sonen - er ikke kun vigtigt for at forbedre den formindskede livskvalitet, de fleste allergikere ople­ver. Hos mange udvikler allergien sig efter nogle år til astmatisk bronkitis.

Kilde: Dr. med. Petra Bracht, almenpraktiserende læge og naturlæge i Bad Homburg.

Læs også:
Nigella/sort kommen – faraoernes medicin
Nigella/sort kommen - gammelt middel på ny fremmarch
Nigella/sort kommen: faraonernes medicin

Health News 2006

 

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012