Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Cholin kan styrke hjernen

Alene i Tyskland lider over 10 mill. mennesker af glemsomhed. Har De også stadig sværere ved at koncentrere Dem?. Har De vanskeligt ved at orientere Dem i Deres omgivelser? Hvad skyldes det? Hjernen kan lide af mangel på cholin. Denne substans er et transmitterstof i hjernecellerne, hvormed de overfører informationer. Almindeligvis får vi cholin gennem kosten (æg, mælk, ost) og naturmidlet Lecithin Complex. Miljøbelastning og ensidig ernæring (fast-food, dåsemad) hæmmer chol inforsyningen. Neurologen og psykiateren prof. dr. W.-D. Möller fra Kreutzfeldt-Instituttet i Kiel behandler med cholinpræparater. ”Jeg har forbedret koncentrationsevnen og hjerneydelsen med ca. 20% hos mange patienter med cholinpræparater”, sagde prof. Möller.

I begyndelsen er det navne på brødre og søstre, som forveksles ellers glemmes. Så svigter hukommelsen om, hvad der skete i går. Mange mennesker glemmer datoen, og ved ikke om aftenen, hvad de har lavet om morgenen. Til sidst knækker filmen fuldstændigt. Hjernen mangler det vigtige stof cholin. Mangel på cholin betyder, at cellerne dør. Ca. 2 mill. tyskere lider af snigende hukommelsestab.

Neurologen prof. Möller opdagede den væsentligste grund. ”Jeg har konstateret, at mange mennesker over 50, gravide og sportsfolk har for lidt cholin i blodet”. I den daglige kost får man kun ca. 0,6 gram. ”Det er alt for lidt”, siger prof. Möller. ”Hos en 70-årig ligger behovet på 3 gram om dagen”. Man ville være nødt til at spise 16 kilo æg eller drikke 7 liter mælk for at dække cholinbehovet. ”Med henblik på kolesterolspejlet kan man ikke anbefale en sådan kost”, siger prof. Möller. ”Det er en bedre løsning at bruge højtkoncentrerede præparater”.

En underforsyning af cholin tvinger hjernecellerne til at mobilisere deresreserver. Reserverne udvindes af cellemembranerne, der for 10 procents vedkommende består af cholin. Hvis cholinreserverne i cellemembranerne er brugt op, ødelægges cellerne og dør. Denne selvødelæggelse betegner medicinerne som ”nervecellernes autokannibalisme”. Når cellerne døre, afbrydes kommunikationen i hjernen. Vigtige informationer bliver ikke bearbejdet.

Resultatet: Hukommelsen tager af, og mere og mere går i glemmebogen.

Netop ældre mennesker skal være opmærksomme på, om de får nok cholin. Et cholinunderskud i kostenbegunstiger opståen og udvikling af Alzheimers sygdom. 700.000 ældre mennesker i Tyskland har uhelbredelig Alzheimer-syge. ”Man kan kun forebygge denne sygdom med regelmæssig indtagelse af cholinpræparater”.

Prof. Möller undersøgte, hvilke virkninger cholin har på denne sygdom. ”Jeg har målt reaktionshastigheden ved den visuelle og åndelige iagttagelsesevne”, forklarede han. Efter en 4 ugers behandling forbedredes tilstanden sig betragteligt. ”Iagttagelseshastigheden gennem øjet og omsætningen af informationen i hjernen blev forkortet med 20%!”. Venner og bekendte konstaterede ligeledes en betydelig positiv effekt af behandlingen. Opmærksomheden og opfattelsesevnen steg. Hukommelsesydelsen bedredes mærkbart.

Men ikke kun hos ældre mennesker har cholinmangel negative virkninger. Tests af sportsfolk viser, at cholinspejlet i blodet falder efter kropslig belastning. Dette har til følge, at der indtræder en tydelig nedgang i præstationen, og genopbygningsfasen varer under cholinmangel forholdsmæssigt længere.

Den kropslige belastning er den samme under et svangerskab. Også her sker der en sænkning af cholinblodspejlet. Kroppen er svækket og har brug for længere hvilepauser. I disse regenerationsfaser er der større sygdomsrisiko, fordi hele immunsystemet er svækket. Den vordende moder skal derfor sørge for at spise rigeligt særligt cholinholdige næringsmidler, især æggehvider, grønne blade, ølgær og hvedekim.

Et godt kosttilskud er naturmidler Lecitin Complex granulat (400 g), der kan købes i helsebranchens specialforretninger.

NYHED (2015) MEGA Cholin

  • Medvirker til en normal omsætning af fedtstoffer i kroppen
  • Er med til at vedligeholde en normal leverfunktion
  • Har betydning for en normal nedbrydning af homocystein i blodet. Homocystein er en aminosyre, der øger risikoen for kredsløbsproblemer, hvis det ikke bliver omsat.

Ingredienser: L-cholinhydrogentartrat, gelatine (okse), sojalecithin, marietidselekstrakt (Silybum marianum (L.) Gaertn.), overfladebehandlingsmiddel (magnesiumsalte af vegetabilske fedtsyrer), maltodextrin, antiklumpningsmiddel (siliciumdioxid), antioxidant (tocopheroler).

Anvendelse: 2 kapsler daglig i forbindelse med et måltid fordelt på 1-2 gange.


 


 

Health News 2006

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012