Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Zoneterapi på hænderne

- Vil du styrke dit kredsløb, lindre smerter eller bekæmpe stress? Prøv zoneterapi!

I Asien kendte man til denne behandlingsform allerede for 5.000 år si­den. I dag har man igen fået øjnene op for de helbredende kræfter, der ligger i zoneterapien.

At løbe barfodet i det varme sand på stranden om sommeren… Hvis man har prøvet det, kender man den salige fornemmelse, når de små sandkorn kommer ind mellem tæerne og masserer fodså­lerne. En sand fryd for fødderne, der jo det meste af tiden er pakket ind og må klare sig selv i tæt­siddende fodtøj.

Men de færreste tænker over, at de på denne helt enkle måde gør noget godt - ikke kun for fødder­ne, men for hele deres velbefindende. For det at gå på bare fødder har indflydelse på bestemte re­flekszoner - små områder, som er forbundet med andre kropsdele i organismen.

Det er dog ikke kun fødderne, der er udstyret med reflekszoner - det er hænderne også. Det beviste den amerikanske læge dr. William H. Fitzgerald allerede i 1917 med bogen ”Zoneterapi”. Han fandt ud af, at han ved lette tryk på bestemte områder på fingrene kunne lette smerter i andre kropsdele.

Men hvad er nu egentlig reflekszoner? Det handler om bestemte punkter på vores hænder og fødder, som har, hvad man kunne kalde en ”varm linie” til kroppens organer via energistrømme (meridia­ner). Hvis denne energistrøm kan flyde uhindret gennem kroppens kanaler, er man et sundt og raskt menneske. Men så snart den forhindres af spændinger eller ophobninger, bliver organismen syg.

Det er lige præcis der, zoneterapien kan gribe ind. Gennem let massage eller let tryk kan en dygtig behandler løsne disse blokeringer og igen bringe harmoni i hele organismen. Det vil sige, at man f.eks. målrettet er i stand til at stimulere eller berolige de enkelte organer, lindre sygdomme og be­tændelsestilstande, beskytte mod allergi og endog normalisere funktionsforstyrrelser i organerne.

Hovedformålet med zoneterapi er afspænding. Man får oftest en større grad af afspænding ved at blive behandlet af en uddannet zoneterapeut. Men med en vis fingerspidsfornemmelse er det også muligt at tilegne sig det grundlæggende i denne behandlingsform selv. Med et introduktionskursus på en aftenskole, god tid og relevant litteratur (f.eks. ”Das grosse Buch der Reflexzonenmassage” af Kevin og Barbara Kunz, Ariston-Verlag og ”Massage” af bl.a. Lucinda Lindell, Mosaik Verlag) kan du hurtigt lære teknikkerne. Hvis problemerne ikke forsvinder, bør du henvende dig til en uddannet zoneterapeut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også:
Zoneterapi - helende tryk på fodsålerne
Zoneterapi og massage meget populær
Kredsløbet: sund og rask resten af livet
Patienter har stor tillid til og anvender i voksende grad alternativ helbredelse
Balsam- og linimentpræparater

 

 

Health News 2006

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012