Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Flere giftrester i dansk frugt

Der er giftrester i hver anden frugt. Danske frugtavlere bryster sig af at begrænse brugen af gifte.

Alligevel stiger indholdet af pesticider i netop dansk frugt.

Hvert andet stykke dansk frugt in­deholder rester fra sprøjtemidler - for fem år siden var det blot hvert sjette, der indeholdt pesticidrester, skriver netavisen Altinget.

Selv om de officielle grænseværdier ikke umiddelbart er overskre­det, så advarer Det Økologiske Råd forbrugerne:

»Det er helt absurd, at udviklin­gen går den vej. Målet burde være at få indholdet af pesticidrester i danske fødevarer ned - nu sker det stik modsatte altså. Det er en klar forringelse for forbrugerne,« siger Hans Nielsen, der er landbrugs­ansvarlig i Det Økologiske Råd, til netavisen Altinget.

Mens der i 2000 blev fundet res­ter af sprøjtegifte i 16 procent af de danske frugter, var tallet steget til næsten 50 procent i 2004, viser op­gørelsen, som Det Økologiske Råd har foretaget.

Selv om frugten ikke udgør et akut sundhedsmæssigt problem, frygter både Det Økologiske Råd og Økologisk Landsforening, at udvik­lingen er en glidebane:

»Hvis vi ignorerer de tilfælde; der ligger lige under grænseværdi­erne, så er vi på vej mod at accepte­re, at alle danske fødevarer ender med at indeholde pesticidrester. Kan vi virkelig forsvare den udvik­ling over for forbrugerne?« spørger direktør i Økologisk Landsforening Paul Holmbeck.

Landbruget ser imidlertid ingen problemer i udviklingen:

»Vi har jo netop grænseværdier­ne for at sikre sundheden,« siger Anne Marie Zink, konsulent i Dansk Landbrug.

Health News 2006

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012