Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Magnesium-mangel kan fremme diabetiske følgeskader

Ingen tvivl om, at diabetikere bør sørge for at få tilstrækkeligt magnesium. For magnesiummangel, der ses hyppigere hos diabetikere end hos andre, kan ikke blot fremme selve sukkersygen, men også de frygtede følgevirkninger. Stofskifteforstyrrelser i hjerte og blodkar. Ifølge aktuelle forsøg synes betændelsesprocesser at spille en vigtig rolle i denne sammenhæng.

”Store epidemiologiske forsøg viser, at risikoen for hjerte-/karsygdomme øges, når man har for lidt magnesium i blodet”, siger professor dr. Hans-Georg Classen, formand for Gesellschaft für Biofaktoren.

Og netop diabetikere mangler ofte magnesium. Et forsøg foretaget ved Stuttgart-Hohenheim-universitetet viser, at ud af ca. 5.500 diabetikere har kun 11% af de insulinkrævende og 15% af de ikke-insulinkrævende tilfælde en optimal magnesiumværdi i blodet. Dette skyldes dels en for ringe tilførsel via kost og drikkevand, dels tab af mineralet gennem urinen. En af følgerne ved stofskifteforstyrrelser er nemlig, at vigtige mineraler ofte skylles ud af kroppen.

Kan magnesiummangel give karbeskadigende betændelse?

Aktuelle forsøgsresultater bekræfter - ifølge Classens redegørelse - tydeligt de fatale følger, magnesiummangel kan have på en diabetikers sygdomsforløb. Manglen synes at kunne fremme en række betændelsesprocesser, som igen kan skade karvæggene. Mexicanske forskere har påvist, at magnesiummanglen for blodkoncentrationen af det såkaldte C-reaktive protein (CRP), et proteinstof, som afgives til blodet i større omfang, når der er betændelse at spore i kroppen. Forhøjet CRP regnes for en af risikofaktorerne for udvikling af (kar-)komplikationer som trombose og hjerteinfarkt.

Jo dårligere et stofskifte, desto højere er CRP-værdien. Det viser forsøg, amerikanske forskere har foretaget blandt 1.018 diabetikere.

Undersøgelser fra Italien, Brasilien og Mexico har desuden vist, at virkningen ved insulin kan forbedres ved samtidig indgivelse af magnesium. Den manglende virkning ved dette vigtige hormon for stofskiftet er den væsentligste årsag til diabetes type 2.

Magnesium findes frem for alt i fuldkornsprodukter, bælgfrugter og nødder. Er man i tvivl, eller befinder man sig i en risikogruppe, råder Gesellschaft für Biofaktoren til, at man regelmæssig indtager et magnesium-præparat.

Kalk og D-vitamin
En tilstrækkelig stor, daglig tilførsel af kalk og D-vitamin kan beskytte mod sukkersyge (type 2 diabetes), har forskere fra Tufts-New England Medical Center i Boston fastslået.

Igennem 20 år har de regelmæssigt iagttaget mere end 83.000 kvinder, og resultaterne viser, at 83% af deltagerne fik mindre end den anbefalede dagsdosis af kalk (1.000-1.200 mg). Mere end halvdelen manglede D-vitamin.

Derimod viste det sig, at kvinder, som havde holdt sig velforsynet med denne vitamin/mineral-kombination, reducerede risikoen for at udvikle sukkersyge med en tredjedel i forhold til gruppen af "underforsynede".


Health News 2006

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012